Eliberarea lui Meme Stoica, inca o palma rusinoasa pe obrazul justitiei din Romania

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 15 Februarie 2016, ora 16:55
6395 citiri
Eliberarea lui Meme Stoica, inca o palma rusinoasa pe obrazul justitiei din Romania

Mihai "Meme" Stoica iese din inchisoare dupa ce a executat un an si 11 luni din condamnarea de trei ani si jumatate primita in Dosarul Transferurilor.

Fostul si, probabil, viitorul manager al Stelei paraseste inchisoarea mai repede decat trebuia cu ajutorul unor glume de carti - lucrari stiintifice, care au fost luate in considerare ca atare de instante.

Doua dintre cele patru carti ale lui Stoica trateaza istoria celor doua competitii intercluburi europene, Champions League si Europa League. Trateaza este foarte mult spus, pentru ca ele sunt, dupa cum a relatat presa in mai multe ocazii, simple culegeri de statistici de pe site-ul oficial al UEFA.

Dupa cum aratau cei de la Prosport in urma cu o luna, in cazul ultimei lucrari stiintifice care poarta semnatura lui Mihai Stoica - "In cautarea identitatii", o carte despre Europa League - din totalul de 122 de pagini, doar 9 pagini sunt scrise de autor, restul fiind simple statistici luate copy-paste de pe site-ul oficial al forului continental, citat binenteles ca sursa.

Pentru aceste 9 pagini scrise in puscarie, condamnarea lui a fost redusa cu 30 de zile.

In mod evident, Stoica nu a facut decat sa profite de o portita a legislatiei in vigoare in momentul respectiv, asa cum au facut si alti infractori. Gigi Becali, fostul si, probabil, viitorul sau patron si-a redus condamnarea cu o culegere de fotografii care a fost trecuta drept lucrare stiintifica. Iar ca ei sunt multi altii.

Mihai Stoica, liberat conditionat din inchisoare - decizie definitiva

Problema din legislatie a fost corectata pentru moment prin suspendarea articolului din Codul Penal care le permite detinutilor sa scrie asemenea fituici si sa le prezinte instantei ca lucrari stiintifice, insa rusinea ramane.

Este sfidator de-a dreptul sa te prezinti in fata unui complet de judecata cu o culegere de date de pe Internet si sa pretinzi ca meriti sa iti fie scazuta pedeapsa. Si este incredibil ca respectivul complet sa accepte acea culegere ca lucrare stiintifica si sa decida in consecinta, fara o minima verificare a ei.

Meme Stoica a iesit din inchisoare: Primele declaratii de la poarta puscariei

Daca vreti, este ca si cum detinutul ar palmui o justitie personificata, iar aceasta, urmand la litera invataturile crestine, intoarce senina si celalalt obraz.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Meme Stoica eliberat, #Mihai Stoica carte inchisoare, #Mihai Stoica eliberat conditionat , #dosarul transferurilor