Fata nevazuta a Dosarului Transferurilor: Trairile ascunse din sala de judecata

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 09:21
3202 citiri
Fata nevazuta a Dosarului Transferurilor: Trairile ascunse din sala de judecata
Foto: gsp.ro

Fotbalul romanesc este la mai putin de doua saptamani distanta de a afla verdictul in cel mai important caz al istoriei recente. Verdictul din Dosarul Transferurilor va fi anuntat pe 25 februarie, iar inculpatii "fierb" in asteptarea sentintei care le poate schimba viata.

Desi la nivel declarativ cu totii isi afirma nevinovatia, in boxa acuzatilor lucrurile stau diferit, iar inculpatii sunt tradati de anumite gesturi.

Editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor a prezentat modul in care inculpatii s-au comportat la ultimul termen de judecata. Cei mai afectati au fost George Copos, Cristi Borcea si fratii Becali, singurii pentru care procurorul a solicitat condamnari la inchisoare cu executare.

Potrivit sursei citate, George Copos este cel mai afectat inculpat. Lacrimeaza, isi freaca mainile si ii place sa se planga ca a pierdut tot.

Cristi Borcea este cel mai nedumerit dintre inculpati. Nu este familiarizat cu termenii juridici, insa avocatul sau ii face constant cu ochiul pentru a-l linisti ca totul este in regula. Borcea este chiar dispus sa stea in picioare in locul altui inculpat, cand judecatoarea decide o pedeapsa in acest sens.

Victor Becali este cel mai vorbaret inculpat, solicita explicatii de fiecare data din partea avocatului sau. Da neastamparat din picioare, fiind tradat de emotii.

Ioan Becali adopta tactica inculpatului nepasator, care, desi sustine ca este nevinovat, e gata sa mearga la inchisoare. Glumeste adesea cu magistratii si le reproseaza celorlalti inculpati ca sunt prea cuminti.

Dosarul Transferurilor: Decizia a ramas in pronuntare. Mihai Stoica a scapat

Instanta a ramas in pronuntare, iar un verdict este asteptat pe data de 25 februarie.

Pedepsele solicitate de procuror:

George Copos - pedeapsa de inchisoare cu executare pentru o perioada de la 1 la 5 ani;

Jean Padureanu - pedeapsa de trei ani cu suspendare, asa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Mihai Stoica - in cazul sau faptele incriminate sunt prescrise conform noului Cod Penal (intrat in vigoare la 1 februarie) ;

Cristian Borcea - pedeapsa cu executare de sapte ani, asa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Ioan Becali - pedeapsa cu executare de opt ani, asa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Victor Becali - sapte ani cu executare, asa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Gheorghe Netoiu - aceeasi pedeapsa stabilita de Curtea de Apel, trei ani cu suspendare;

Gheoghe Popescu - s-a solicitat pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, la fel ca in precedenta solutie a Curtii de Apel.

C.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#pedepse Dosarul Transferurilor, #condamnari Dosarul Transferurilor, #termen Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor