Justitia din Romania, cu viteza melcului - Cat le ia nemtilor sa judece un caz ca Dosarul Transferurilor

Marti, 11 Martie 2014, ora 10:14
3050 citiri
Justitia din Romania, cu viteza melcului - Cat le ia nemtilor sa judece un caz ca Dosarul Transferurilor

Justitia din Romania a avut nevoie de sase ani pentru a finaliza procesul din Dosarul Transferurilor, in timp ce nemtii se misca, intr-un caz similar, extrem de rapid.

Procesul celor opt condamnati din Dosarul Transferurilor a inceput in 2008 si s-a terminat in 2014, dupa ce a trecut pe la Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel Bucuresti (de doua ori) si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In schimb, procesul de evaziune fiscala in care este implicat Uli Hoeness, presedintele clubului Bayern Munchen, a inceput luni si se va incheia joi, cand judecatorii vor anunta verdictul.

In Romania, DNA i-a trimis in judecata pe cei opt oameni de fotbal in octombrie 2008, iar primul verdict al unei instante, Tribunalul Bucuresti, a venit in aprilie 2012.

Cazul a continuat, iar Curtea de Apel a decis, in noiembrie 2012, condamnarea celor implicati, numai ca, in mai 2013, Curtea Suprema a decis rejudecarea. Verdictul a venit in februarie 2014: condamnare pentru cei opt.

Cei opt oameni de fotbal au fost anchetati de DNA timp de doi ani, intre 2006 si 2008, in timp ce procurorii germani au avut nevoie de un an de zile pentru a-l trimite pe Hoeness in judecata.

Uli Hoeness, presedintele lui Bayern, a pledat vinovat si risca o pedeapsa cu inchisoare intre 5 si 10 ani.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la aceasta cale extraordinara de recurs.

Cei opt condamnati, gasiti vinovati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile a 12 jucatori.

C.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Uli Hoeness evaziune fiscala, #termene judecata Dosarul Transferurilor, #sentinta Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor