Noul "Dosar al Transferurilor", gata sa explodeze: Tot Victor Becali, tot bani negri - Interviu

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 15:09
14721 citiri
Noul "Dosar al Transferurilor", gata sa explodeze: Tot Victor Becali, tot bani negri - Interviu
Foto: evz.ro

La mai bine de o luna de la cele opt condamnari din Dosarul Transferurilor, fotbalul romanesc este lovit de un caz similar. S-a inregistrat deja o plangere la FIFA si se asteapta interventia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Impresarul Cristea Opria a depus o reclamatie la FIFA pentru a contesta modul in care s-a facut transferul jucatorului Srgian Luchin de la DInamo la Botev Plovdiv.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Opria a afirmat ca mutarea este similara cu cele 12 din Dosarul Transferurilor. Agentul FIFA sustine ca in acest caz au existat bani negri, iar intermediar a fost Victor Becali, condamnat deja la inchisoare pentru infractiuni identice.

Povestea transferului

Srgian Luchin s-a transferat, la inceputul acestui an, liber de contract, de la Dinamo la Botev Plovdiv. Desi jucatorul era titular cert in echipa si avea prezente la nationala, Dinamo nu a solicitat niciun ban in schimbul sau.

Cristea Opria spune ca aceasta decizie a fost luata intrucat, conform clauzelor contractuale, Dinamo trebuia sa-i plateasca jumatate din suma de transfer, dar nu mai putin de 300 de mii de euro.

Cum jucatorul a plecat liber, Opria nu a mai incasat niciun ban. Pe de alta parte, Dinamo sustine ca l-a lasat sa plece fara suma de transfer deoarece jucatorul a cerut acest lucru.

Iata, mai jos, interviul acordat de Cristea Opria:

In ce stadiu se afla litigiul pe care il aveti cu clubul Dinamo?

Avocatii au facut o plangere la FIFA pentru ca nu se poate asa ceva. Nu lasi un jucator de echipa nationala sa plece liber de contract doar asa. Atunci de ce nu mi l-au dat mie, cand am cerut acest lucru? Sa mi-l dea mie atunci pe Valentin Lazar. Cum vine asta?

Dinamo l-a cedat liber in iarna. Ati avut oferte pentru Luchin?

Am avut o oferta de la Steaua, de 500 de mii de euro. Chiar si Laurentiu Reghecampf si-a manifestat public intentia de a-l lua la Steaua. In plus, aveam si oferte din Rusia si Anglia. Le-am zis sa nu se grabeasca, dar ei i-au dat 60 de mii de euro, ce datorii aveau la el, si l-au fortat sa semneze.

Ati facut o plangere la FIFA, va veti adresa si instantelor civile?

Acum suntem la FIFA, avem deja documentele pregatite, o sa vina si alte materiale. In instantele civile, daca se sesizeaza organele, foarte bine.

Cazul pare asemanator cu Dosarul Transferurilor...

Este identic chiar cu Dosarul Transferurilor! Tot cu Victor Becali au facut-o, tot asa! Organele sa se sesizeze si vor afla traseul banilor, ca sigur s-au dus pe undeva de la Plovdiv. Ei si-au asumat un risc, acum sa raspunda!

Pe linie sportiva cum veti actiona?

Ma indrept pe cale sportiva, la FIFA. Sa vina sa raspunda clubul Dinamo, Botev si jucatorul. Sa explice clar cum s-a facut transferul. Avem un caz identic pe care mi l-a dat un avocat de la Lausanne. Cel al lui Ribery, cand s-a transferat de la Metz la Galatasaray. Pana la urma, turcii au fost nevoiti sa plateasca.

Aveti dovezi?

Dovezile mele sunt clare! Pot sa arat cati bani se luau pe Luchin daca nu-l dadeau liber la Botev. Erau oferte din Anglia si Rusia, dar au preferat sa-l dea in Bulgaria. Oricum, ei au facut infractiuni mai grave...

La ce va referiti?

La ce ma refer? Au luat bani negri probabil!

Cu Luchin ati mai vorbit?

Nu am mai vorbit de atunci. E un tradator si eu cu tradatorii nu am ce sa vorbesc. L-au fortat sa semneze si s-a dus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#transfer Luchin Botev, #Cristea Opria Transfer Luchin, #Doarul Transferurilor Srgian Luchin , #dosarul transferurilor
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Becali Brothers cunosc meciurile cu prelungiri.
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
wow...Fecali au spaga in singe...