Veste extrem de proasta pentru inculpatii din Dosarul Transferurilor

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 18:06
9379 citiri
Veste extrem de proasta pentru inculpatii din Dosarul Transferurilor

Intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala produce o modificare importanta pentru destinul celor opt inculpati din Dosarul Transferurilor. Desi se asteptau sa scape mult mai usor, situatia lor se poate agrava, in functie de verdictul pe care il vor da judecatorii.

Noul Cod Penal contine o modificare importanta ce afecteaza direct Dosarul Transferurilor, scrie editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Astfel, in cazul in care judecatorii vor stabili pedepse cu inchisoarea pentru inculpati, acestea vor deveni executorii din momentul pronuntarii, chiar daca mai exista o cale extraordinara de atac, recurs in casatie.

Potrivit prevederilor din vechiul Cod Penal, o persoana condamnata la inchiosare cu executare la Apel ramanea in libertate pana la pronuntarea ultimei instante de judecata. Situatia se va schimba insa dupa 1 februarie.

In plus, daca inculpatii vor depune apel la o eventuala decizie nefavorabila, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu va mai judeca pe fond cazul, ci doar va analiza daca s-au respectat procedurile.

Urmatorul termen din Dosarul Transferurilor va avea loc pe 22 ianuarie, cand vor fi audiati doi martori din strainatate. Noul Cod Penal va intra in vigoare la 1 februarie.

Pedepsele date la Curtea de Apel, anulate de ICCJ:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

C.S.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#pedepse Dosarul Transferurilor, #termen Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor
Comentarii
A
anonymus
rank 1
Astia care imi spuneti ca justitia este independenta:
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Am citit articolul de 3 ori si tot nu pricep care este vestea extrem