Bacalaureat cu peripetii: Cum s-au facut de ras Borcea si Dragomir

Marti, 02 Iulie 2013, ora 07:11
4938 citiri
Bacalaureat cu peripetii: Cum s-au facut de ras Borcea si Dragomir
Foto: gsp.ro

Scoala a cazut in plan secund pentru mai multi oameni importanti din fotbalul romanesc. De la jucatori la conducatori, examenul de Bacalaureat a fost o adevarata povara. Iar rezultatele au fost pe masura priceperii.

Promovarea examenului de Bacalaureat nu este cu siguranta o conditie pentru a reusi in fotbal. Dovada ca multi oameni au reusit sa treaca aceasta treapta la varste destul de inaintate, in imprejurari indoielnice.

Exemplele cele mai edificatoare sunt cele ale lui Cristi Borcea, fostul presedinte al lui Dinamo, si Dumitru Dragomir, actualul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Borcea a luat Bac-ul la 26 de ani, la Fierbinti, dupa o serie lunga de interventii ministeriale, intr-o perioada in care era deja director in cadrul clubului Dinamo.

"Trebuia sa fac si asta. Ca nu se putea ca un om cu pozitia mea sa nu aiba la baza o diploma de bacalaureat. Voi nu stiti cum e? Am avut acolo o relatie si... Ce, voi vreti sa-mi spuneti ca n-ati facut niciodata smecherii la examene? Da?! Nu mi-a placut scoala! Cu ii place?! Eu faceam 100.000 de lei pe zi din butelii, ce-mi ardea mie de scoala?", a povestit Borcea, in urma cu 11 ani, pentru Evenimentul Zilei.

Frauda la Bac in Bucuresti: Subiecte pe Net inainte de examen, profesoare cu spaga in sutien

Fostii profesori s-au plans, insa, ca Borcea a trecut cu greu examenul chiar si cu toate relatiile pe care le avea. "Ii placea scoala cum ii place ochiului sarea!", si-a amintit fostul director al liceului din Fierbinti.

Cazul lui Dumitru Dragomir este similar, numai ca presedintele LPF a reusit performanta sa treaca examenul la 28 de ani, tot la tara, tot cu interventii ministeriale.

Asa conducere, asa fotbalisti

Recordul este detinut insa de fotbalistul Ionel Danciulescu. Acesta a promovat examenul abia in 2011, cand implinise deja 34 de ani. Un alt dinamovist, Florentin Petre, a reusit, dupa largi eforturi, sa ia Bac-ul la 30 de ani, in timp ce Ionel Ganea avea aproape 34 de ani si se gandea sa se lase de fotbal!

Din noua generatie, Ciprian Marica a terminat pe cand avea 23 de ani, la liceul Traian din Capitala, si a trecut examenul cu media 7.70. In schimb, Torje nu a asteptat prea mult si a promovat Bac-ul cu o intarziere de doar doi ani, avand media 8.19.

Nici jucatorii din nationalele de juniori nu stau mai bine. La ultimele doua editii ale Bacalaureatului, ei s-au remarcat cu medii ce au depasit cu greu nota 3.

Exceptia de la regula a ajuns la sapa de lemn!

Constantin Gangioveanu si-a riscat cariera in 2009, cand a insistat sa dea examenul la termen. El a fost exclus din lotul Universitatii Craiova, iar apoi cariera sa a intrat intr-un con de umbra, cu aparitii rarisime pentru echipe precum FC Vaslui si Rapid.

A avut media 9,06 la BAC, insa de un an nu mai are echipa si cariera sa este aproape de final la doar 23 de ani.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fotbalisti examen bac, #rezultate fotbalisti bac, #bacalaureat cristi borcea, #dumitru dragomir bacalaureat , #jucatori