Romania poate pierde organizarea Euro 2020: Avem nevoie de autostrada, metrou, aeroport si stadioane

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 21:28
5376 citiri
Romania poate pierde organizarea Euro 2020: Avem nevoie de autostrada, metrou, aeroport si stadioane
Foto: nab.ro

Romania are sanse mari sa piarda dreptul de a organiza meciuri la Campionatul European din 2020 deoarece nu investeste in infrastructura.

Desi si-a luat angajamentul in fata UEFA ca va realiza o serie de lucrari ample, pana in momentul de fata nu au fost demarate lucrarile, iar timpul este unul foarte scurt.

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, sustine ca Romania trebuie sa inceapa imediat proiectele mari si costisitoare, pentru ca acestea sa fie finalizate in timp util.

"De obicei sunt un tip optimist si privesc cu incredere viitorul si in aceasta speta. Eu sunt convins ca lucrurile se vor face. Din pacate, nu stiu daca in ritmul care ar fi ideal sa se intample, dar de intamplat se va intampla.

Nu la stadioane va fi problema, ci la asigurarea facilitatilor de transport si de cazare. Nu avem inca o autostrada de la vest la est, nu avem un aeroport la capacitatea solicitata, Aeroportul Otopeni ar trebui marit. Exista proiectul. Nu avem legatura intre aeroport si oras printr-un metrou, deci nu avem multe alte lucruri care sunt mult mai costisitoare decat modernizarea a 3-4 stadioane. Problema sunt celelalte investitii care sunt necesare. Aici am o indoiala.

Eu sunt convins ca exista resurse, dar probabil ca nu este perceputa inca drept o prioritate demararea acestor investitii. Cred ca autostrada este cea mai importanta si ca volum de munca, si ca volum investitional. Autostrada trebuie neaparat facuta, altfel vom avea mari probleme de a fructifica 100% aceasta oportunitate care ni s-a oferit, aceea de a gazdui 4 meciuri", a spus Duru la DolceSport.

In acelasi timp, oficialul FRF sustine ca, daca lucrarile nu vor fi realizate, Romania isi poate lua gandul de la Eur 2020.

"Daca nu se indeplinesc toate aceste conditii, nu mai primim dreptul de a organiza. Ori totul, ori nimic. Nu exista jumatati de masura in aceasta chestiune. Stiu ca Federatia a facut si face demersuri, dar nu depinde nimic din punct de vedere investitional de Federatie sau de cluburi, ci de guvern", a mai explicat Duru.

Romania ar trebui sa gazduiasca patru partide la Campionatul European din 2020, trei in faza grupelor si una in optimile de finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#National Arena Euro 2020, #Romania Euro 2020, #Romania lucrari autostrada metrou , #meciuri