Sondaj Ziare.com: Care e cel mai memorabil meci din ultimii 10 ani?

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 21:16
5708 citiri
Sondaj Ziare.com: Care e cel mai memorabil meci din ultimii 10 ani?

Intr-un deceniu in care fotbalul romanesc a avut de suferit, au existat totusi si momente de fericire. Momente in care romanii au fost scosi in strada de performantele echipei nationale sau in care intreg centrul atentiei s-a mutat catre terenul de fotbal, asa cum s-a intamplat la sfertul de finala din Cupa UEFA, dintre Steaua si Rapid.

La final de 2010, Ziare.com va invita sa alegeti meciul care v-a starnit cele mai mari bucurii din ultimii zece ani. Sunt meciuri la care cu siguranta ati plans de fericire sau v-ati bucurat alaturi de prieteni.

Meciuri pe care nu le vom uita prea usor, astfel ca votul dumneavoastra nu va fi usor de ales. Iata propunerile noastre:

STEAUA - VALENCIA 2-0 (calificare dupa penaltiuri), Cupa UEFA 2004-2005

Calificata in premiera in primavara europeana in acest deceniu, Steaua a crezut intr-un miracol si a reusit sa intoarca handicapul de doua goluri survenit in urma partidei tur de pe Mestalla, pe care "liliecii" o castigasera cu 2-0.

24 februarie 2005 ramane o zi de referinta pentru fotbalul de club din Romania, o zi in care visele au devenit realitate.

Pe un teren impracticabil, cu 20 de mii de spectatori in tribune si cu un Walter Zenga coleric, Steaua a crezut in sansa ei si a dus meciul in prelungiri dupa doua goluri reusite de Andrei Cristea, cotat la acea vreme de Gigi Becali la 20 de milioane de euro.

La loviturile de departajare, pentru echipa noastra au inscris Radoi, Lovin, Bostina si Dica, Dorinel Munteanu fiind singurul jucator care a ratat. De partea cealalta, Baraja si Di Vaio nu l-au putut invinge pe Hamutovski.

DINAMO - EVERTON 5-1, Cupa UEFA 2005-2006

Dinamovistii au avut putine motive de bucurie in acest deceniu, dar cu siguranta pe buzele lor cea mai notabila victorie ramane cea cu Everton, scor 5-1.

Pe 15 septembrie 2005 Dinamo s-a ridicat la nivelul uneia dintre cele mai puternice echipe din Anglia si si-a asigurat biletele pentru turul II al Cupei UEFA dupa o repriza a doua de vis.

Scorul la pauza a fost 1-1, dupa golurile lui Niculescu (27) si Yobo (29), insa in partea a doua baietii lui Ioan Andone s-au descatusat. Zicu (51), Florentin Petre (70) si Florin Bratu (75, 90+2) i-au oferit lui Everton cea mai mare rusine europeana din ultimii ani.

A fost o atmosfera de vis in Stefan cel Mare, unde cei 12.000 de spectatori au avut cu adevarat motive de bucurie.

STEAUA - RAPID 0-0, CUPA UEFA 2005-2006

Meciul dintre Steaua si Rapid, disputat in returul sferturilor de finala ale Cupei UEFA, a fost catalogat la acea vreme cu grad de risc maxim. UEFA avertizase ca echipele romanesti pot fi eliminate din cupele europene in cazul in care vor exista scandari rasiste, insa 50.000 de oameni au aratat ca ne putem ridica la un nivel european.

Pe teren, echipa lui Olaroiu a reusit sa conserve avantajul golului marcat in deplasarea din Giulesti, unde s-a terminat 1-1, si s-a calificat in semifinalele Cupei UEFA.

Imaginile de la final au facut insa inconjurul lumii. Rapidistii au izbucnit in lacrimi, in timp ce Cosmin Olaroiu incerca sa ii consoleze.

DINAMO KIEV - STEAUA 1-4, Liga Campionilor 2006-2007

Ajunsa in grupele Ligii Campionilor dupa o pauza de zece ani, Steaua a obtinut cea mai categorica victorie in aceasta competitie. Un 4-1 clar pe terenul lui Dinamo Kiev, rezultat ce ramane chiar si astazi in istorie, deoarece de atunci Steaua nu a mai reusit sa castige in deplasare in grupele unei competitii europene.

Formatia lui Olaroiu a avut un debut de vis la Kiev, Ghionea deschizand scorul dupa doar doua minute, cu o lovitura de cap direct in vinclu.

Ucrainenii au egalat in minutul 15, prin Rebrov, dar Steaua si-a dus la capat obiectivul si a facut inca 75 de minute de vis. Vali Badea a finalizat o centrare excelenta a lui Dica, acesta din urma reusind sa faca 3-1 cu o lovitura superba de la 30 de metri direct in vinclu, cu cateva momente inainte de pauza.

Fara indoiala, Dica a fost omul meciului, reusind sa inscrie cu un lob magnific pentru un 4-1 neverosmil.

STEAUA - DINAMO 2-4, Divizia A 2006-2007

Marele derby al Romaniei si-a desfasurat cele mai frumoase 90 de minute pe 7 aprilie 2007, intr-o partida cu 6 goluri si peste 20 de ocazii la ambele porti.

Dinamo a reusit sa castige pentru prima data in Ghencea dupa o pauza de 18 ani intr-o maniera categorica. Catalin Munteanu, sut in vinclu in minutul 7, Danciulescu, foarfeca in minutul 22, Claudiu Niculescu, lovitura libera in minutul 33 si pe contraatac in minutul 50. Acestia au fost autorii celei mai categorice victorii pe care Dinamo a obtinut-o in Ghencea in acest deceniu. Pentru Steaua a marcat Vali Badea in minutul 47.

Pe langa cele sase goluri, spectacolul a fost total pe teren, chiar si in tabara Stelei, unde micutul brazilian Elton i-a intors pe toate fetele pe dinamovisti si i-a dat mari emotii lui Lobont.

In tribune, 2.000 de dinamovisti au facut spectacol si s-au ales cu porecla "Spartanii".

ROMANIA - OLANDA 1-0, calificari Campionatul European 2008

Pentru a gasi ultima mare victorie a echipei nationale a trebuit sa ne intoarcem in timp, tocmai pana in 2007. Pe 13 octombrie, la Constanta, toti factorii ne-au fost prielnici. Vantul a suflat cum si-a dorit Piturca, terenul a fost impracticabil, iar arbitrajul a fost de partea noastra.

Asa se face ca Dorin Goian a reusit sa inscrie singurul gol al meciului, cu o lovitura de cap, dintr-o pozitie de ofsaid. Un gol care a asigurat in mare masura calificarea echipei nationale la Campionatul European din 2008, dupa o pauza de opt ani de la un turneu final.

Dupa acel meci, toate cuvintele de lauda s-au indreptat catre Mircea Sandu, proaspat ales, la acea vreme, in Comitetul Executiv al UEFA.

AS ROMA - CFR CLUJ 1-2, Liga Campionilor 2008-2009

CFR Cluj, echipa care a reusit sa sparga suprematia Capitalei, a debutat in Liga Campionilor cu un meci infernal in deplasare, pe terenul celor de la AS Roma.

Condusi inca din minutul 16, dupa golul lui Panucci, jucatorii CFR-ului au demonstrat ca au tarie de caracter si au reusit sa intoarca rezultatul prin doua goluri ale argentinianului Juan Emmanuel Culio.

Mai intai, Culio a sutat fara mila la coltul lung in minutul 27, dupa un calcai magic al lui Eugen Trica, pentru ca la patru minute dupa pauza tot el sa marcheze golul victoriei.

A fost un start excelent pentru ardeleni, care s-au mai duelat in acel sezon al Ligii cu Chelsea si Girondins de Bordeaux.

Acestea sunt propunerile, acum Ziare.com va invita la vot. Care e cel mai memorabil meci din ultimii 10 ani? Rezultatul sondajului va aparea intr-un articol similar pe 2 ianuarie

Suprize mari la echipa națională! Pe cine a convocat Edi Iordănescu
Suprize mari la echipa națională! Pe cine a convocat Edi Iordănescu
Selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 29 de jucători pentru meciurile amicale ale României cu Irlanda de Nord, din 22 martie, şi Columbia, din 26 martie. În premieră la naţională au...
Mircea Lucescu îl demască pe Mircea Sandu: "A profitat enorm"
Mircea Lucescu îl demască pe Mircea Sandu: "A profitat enorm"
Mircea Lucescu spune lucrurilor pe nume în cazul lui Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal. Reputatul antrebor crede că acesta a profitat enorm de pe urma...
#Meciuri memorabile, #Steaua, #echipa nationala, #sondaj ziare com , #meciuri