Sud-americanii au predat lectii de fotbal in amicalele cu granzii Europei

Joi, 16 August 2012, ora 09:45
2114 citiri

Miercuri seara in meciurile amicale intertari, cele mai puternice selectionate de pe continentul sud-american au avut evolutii remarcabile impotriva unor nationale de prim rang din Europa.

La Frankfurt, in Germania, "Manschaftul" a fost calcat in picioare in fata propriilor suporteri de reprezentativa Argentinei. Lionel Messi a fost protagonistul serii, el incantandu-i pe cei 50.000 de spectatori din tribunele stadionului Commerzbank Arena.

Dupa un inceput furtunos, in care a dominat jocul, formatia antrenata de Joachim Low a ramas in zece oameni din minutul 30, cand portarul gazdelor Zieler a fost eliminat dupa ce l-a agatat pe Higuain in suprafata de pedeapsa, fault sanctionat cu lovitura de la 11 metri. Messi si-a atribuit rolul de executant, dar aparatorul buturilor germane, intrat pe teren in locul colegului expulzat, a parat sutul atacantului argentinian.

In finalul primei reprize, mijlocasul german Khedira face o gafa de zile mari introducandu-si mingea in propria poarta si Argentina a intrat la cabine cu un avantaj de un gol. Dupa pauza Germania s-a vazut obligata sa iasa la joc, iar argentinienii au profitat de spatiile largi din aparare. In minutul 52, Messi a marit avantajul la doua goluri iar Di Maria a semnat golul cu numarul trei in minutul 72, cu un sut de la distanta.

Germania a redus din diferenta in minutul 81, prin Howedes, mult prea tarziu pentru a mai intoarece rezultatul in favoarea sa.

Iata si cele doua formatii:

Germania: Zieler; Boateng, Hummels (Howedes, 25), Badstuber, Schmelzer; Bender (Gotze, 74), Khedira (Gundogan, 68); Muller (ter Stegen, 32), Ozil (Kroos, 68), Reus; Klose (Schurrle, 62).

Argentina: Romero; Zabaleta (Campagnaro, 66), Fernandez, Garay, Rojo; Mascherano (Brana, 79), Gago; Sosa (Aguero, 46), Di Maria (Guinazu, 74); Messi , Higuain

Brazilia a obtinut o victorie comoda, scor 3-0, in fata Suediei pe Rasunda Stadion din Stockholm, unde selectionata carioca a cucerit, in 1958, primul din cele cinci titluri mondiale si locul unde s-a nascut mitul Pele. Reprezentativa sud-americana, aflata sub comanda tehnicianului Mano Menezes, a deschis scorul in minutul 31 prin Leandro Damiao.

Istoria partidei s-a scris in ultimele zece minute odata cu intrarea in teren a atacantului lui AC Milan, Alexandro Pato, care a inscris de doua ori in minutele 83 si 85 stabilind scorul final. A fost ultima partida pe Rasunda Stadion, care urmeaza sa fie demolat si de unde si nationala Romaniei are o frumoasa amintire din anul 1983, cand a invins Suedia in preliminariile C.E. 1984, scor 1-0, cu un gol antologic al fostului atacant al Universitatii Craiova, Rodion Camataru.

Iata si echipele:

Suedia:Andreas Isaksson; Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Behrang Safari; Samuel Holmen, Pontus Wernbloom; Rasmus Elm (Svensson, m.70), Christian Wilhelmssonm (Kacalinik, m.72), Ola Toivonen; Marcus Berg (Tobias Hysen, m.72).

Brazilia: Gabriel; Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz (Dede, m.80), Alex Sandro; Romulo, Paulinho (Sandro, m.89), Ramires, Oscar (Hulk, m.80); Neymar (Lucas, m.82), Leandro Damiao (Alexandre Pato, m.80).

Pe Stade Oceane din Le Havre, Franta cu un nou antrenor, Didier Deschamps, pe banca tehnica a dominat meciul cu Uruguayul, dar nu a reusit sa strapunga apararea bine organizata a selectionatei celeste.

Iata si cele doua echipe:

Franta: Hugo Lloris, Mathieu Debuchy (Jallet, 26), Mapou Yanga Mbiwa, Mamadou Sakho, Rio Mavuba (Capoue, 46), Maxime Gonalons, Patrice Evra, Mathieu Valbuena (Briand, 74), Karim Benzema (Marvin Martin, 62), Franck Ribery, Giroud (Gomis, 74).

Uruguay: Fernando Muslera, Maximiliano Pereira, Diego Lugano, Victorino, Diego Godin, Diego Perez (Eguren, 84), Alvaro Pereira, Walter Gargano (Gonzalez, 62), Christian Rodriguez, Diego Forlan (Fernandez, 88), Sebastian Abreu.

In meciul serii, intr-o reeditare a sfertului de finala de la Euro 2012, pe taram elvetian la Berna, Anglia si-a luat revansa, scor 2-1 in fata Italiei dupa infranagera din urma cu doua luni.

Cesare Prandelli a trimis in teren o echipa formata din tineri grupati in jurul a trei jucatori consacrati De Rossi, Nocerino si Diamanti. Englezii, fara cativa titulari de baza intre care si Rooney, dar cu multi jucatori experimentati in teren s-au vazut condusi din minutul 15, cand De Rossi a inscris pentru italieni. Nationala lui Roy Hodgson a reusit sa restabileasca egalitatea in minutul 28 prin Jagielka.

Dupa pauza ambii tehnicieni au facut multe schimbari, dar englezii s-au dovedit a fi mai ofensivi si au marcat golul victoriei in minutul 80 prin Dofoe.

Iata si cele doua distributii:

Anglia Butland (Ruddy, min.46), Kyle Walker, Baines (Bertrand, min.77), Carrick, Cahill, Jagielka (Lescott, min.62), Johnson, Lampard (Livermore, min.69), Carroll (Defoe, min.46), Cleverley, Young (Milner, min.62).

Italia: Sirigu; Abate (Schelotto, min.86), Ogbonna, Astori, Balzaretti (Peluso, min.46); Aquilani (Poli, min.69), De Rossi, Nocerino; Diamanti (Verratti, min.62), Destro (Fabbrini, min.82), El Shaarawy (Gabbiadini, min.60)

In alte partide Belgia a invins, scor 4-2, Olanda. Au marcat Benteke min. 20, Mertens min. 75, Lukaku min. 77, Vertonghen min. 80 pentru gazde, Narsingh min. 54 si Huntelaar min. 55 pentru olandezi.

Campioana mondiala Spania s-a impus scor 2-1 in deplasare cu Porto Rico prin golurile lui Cazorla si Fabregas iar Portugalia a dispus cu 2-0 de Panama. Au marcat C. Ronaldo si Oliveira.

Iata si alte rezultate interesante:

Rusia-Coasta de Fildes 1-1

Norvegia-Grecia 2-3

Ucraina-Cehia 0-0

Danemarca-Slovacia 1-3

Croatia-Elvetia 2-4

Irlanda de Nord-Finlanda 3-3

Serbia-Irlanda 0-0

Scotia-Australia 3-1

Muntenegru-Letonia 2-0

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#meciuri amicale intertari, #rezultate meciuri amicale , #meciuri