Procurorii cer pedepse cu inchisoarea pentru doi fotbalisti rusi de nationala

Marti, 07 Mai 2019, ora 16:14
4120 citiri
Procurorii cer pedepse cu inchisoarea pentru doi fotbalisti rusi de nationala
Foto: Captura video Sport-Express

Doi fosti internationali ai Rusiei risca sa petreaca pana la un an si jumatate in spatele gratiilor dupa o bataie intr-un local.

Alexandr Kokorin, atacatul lui Zenit, si Pavel Mamaev, mijlocas la FC Krasnodar, se afla in arest preventiv din luna octombrie a anului trecut, iar acum procesul lor a ajuns in faza pronuntarii.

Procurorul de caz a solicitat pedepse cu inchisoarea pentru cei doi si pentru ceilalti doi barbati implicati in bataie, un an si cinci luni de detentie pentru Mamaev si un an si sase luni pentru Kokorin.

Avocatii fotbalistilor au incercat sa o convinga pe judecatoare ca cei doi au platit suficient, insa nu este foarte clar daca au reusit sa o convinga.

La randul lor, jucatorii au avut pledoarii emotionante.

"S-au spus multe despre acest proces. Vreau sa spun ca imi recunosc vina si ca regret ce am facut. Vreau sa imi cer scuze victimelor, familiei mele, care a suferit mai mult decat mine. Pedeapsa de pana acum, timpul din inchisoare, este meritata si nu o voi contesta. Dar vreau sa limitam asta. Vreau ca procesul sa se incheie. Cred ca ne-am ispasit pedeapsa. Acum vreau sa ma intorc la sport si cu cat vom fi eliberati mai repede cu atat mai repede voi putea face asta", a spus Mamaev la tribunal.

Kokorin, proaspat campion al Rusiei cu Zenit, a avut o pledoarie mai emotionanta.

"Este greu sa spun ceva. Perioada petrecuta in inchisoare, care nu este normala, va fi pentru noi o lectie de viata. Am avut tim sa ma gandesc la tot ce s-a intamplat. Vreau sa imi cer scuze in fata intregii societati. Imi cer scuze echipei, antrenorilor mei, sefilor de la club, familiei. Vreau sa va cer omeneste, doamna judecator, sa nu ne distrugeti vietile. Vreau sa ma intorc langa familie si sa fac ceea ce imi place. Am tras concluzii importante. Am citit 40 de carti in inchisoare, n-am citit in viata mea atat de mult. Locul nostru nu este acolo si pot spune ca m-am schimnat deja in bine. Vreau sa ma plimb si ma uit la cerul albastru... noi avem un tavan in locul de plimbare", a spus acesta.

Instanta a ramas in pronuntare si va oferi un prim verdic in acest caz pe 8 mai.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kokorin Mamaev inchisoare, #fotbalisti rusi condamnati inchisoare , #nationala