(P) Invata sa depui corect declaratia 200 pentru impozitul din pariuri online

Advertorial
Luni, 24 Aprilie 2017, ora 11:56
63479 citiri
(P) Invata sa depui corect declaratia 200 pentru impozitul din pariuri online

Pariorii care au retras bani de la casele de pariuri online in 2016 sunt obligati sa depuna declaratia 200 la ANAF, in care trebuie sa declare veniturile provenite din jocuri de noroc practicate pe internet, in scopul platirii impozitului cuvenit confirm legislatiei in vigoare.

Cei care nu respecta aceasta procedura risca sa fie amendati cu o suma cuprinsa intre 50 si 500 RON, pe langa plata impozitului si a penalitatilor aferente!

Cum declar castigurile?

Daca ai efectuat cel putin o retragere din contul de pariuri online intre 1 ianuarie 2016 si 31 decembrie 2016 va trebui sa completezi o declaratie si sa o depui la ANAF. Procesul nu este deloc complicat, asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi.

In prima parte a declaratiei se completeaza o serie de informatii din cartea de identitate, detalii despre contul tau bancar si date de contact. In partea a doua si in eventualele anexe se completeaza fiecare retragere in parte, de la fiecare operator de la care ai retras, incluzand numele companiei care detine licenta la ONJN, dar si codul de identificare fiscala al acesteia. Agentiile de pariuri la care ai jucat sunt obligate sa-ti furnizeze evidenta retragerilor efectuate de tine in precedentul an. Daca nu ai primit deja aceste informatii pe e-mail, solicita de indata aceste detalii de la operatori.

Impozitul la pariuri online se plateste pe retragerile individuale efectuate si nu pe biletele castigate sau pe profitul realizat. Astfel, chiar daca depui 500 RON si retragi numai 100 RON, va trebui sa platesti impozit pe acei 100 RON. Partea buna este ca marea majoritate a pariorilor platesc numai 1% impozit, deoarece nu efectueaza retrageri mai mari de 66.750 RON, mai ales daca ne gandim ca acestia pot imparti retragerile pe mai multe transe astfel incat sa nu depaseasca acest prag.

Depunea declaratiei 200 se poate face online, prin posta sau in persoana, la sediul administratiei fiscale din localitatea in care locuiesti. Termenul limita pentru declararea veniturilor realizate in anul 2016 este 25 mai 2017.

Aici gasesti un tutorial complet, de la A la Z, care include instructiuni, exemple si toate codurile si denumirile de care vei avea nevoie pentru a completa corect declaratia nr. 200 la ANAF: https://pariurix.com/cum-declari-castigurile-din-pariuri-si-cum-depui-declaratia-200-la-anaf.html.

Casele de pariuri online recomandate de Cadar Marius

Fondatorul comunitatii pariorilor din Romania a jucat la sute de case de pariuri online de-a lungul celor peste 15 ani de cand pariaza. Dupa multe experiente a realizat ca realizarea profitului pe termen lung la pariuri nu este posibil daca utilizatorul nu joaca la mai multe agentii simultan, pentru a putea profita de diferentele dintre cote si de diversele avantaje pe care anumiti operatori le au de oferit.

Dupa ce a analizat in detaliu toate agentiile de pariuri online licentiate in Romania la ONJN, specialistul impreuna cu echipa sa le recomanda pariorilor din Romania aceste 5 case de pariuri online:

Sportingbet (L1160656W000327) - Te asteapta numeroase oferte zilnice si un concurs tip Pronosport ce ofera castiguri de pana la 65.000 RON!

Netbet (L1160651W000195) - Gasesti o oferta vasta de pariuri live, poti juca peste 250 de jocuri de cazinou si poti paria pe sporturi virtuale, eSports, curse de cai si multe altele!

Betano (L1170664W000663) - Poti plasa pariuri cu comanda vocala prin intermediul aplicatiei dedicate pentru iOs si ai parte de numeroase oferte semi-permanente extrem de tentante!

Unibet (L1160657W000330) - Ai acces la patru platforme de joc: pariuri sportive, poker, bingo si jocuri de cazinou si la zeci de mii de transmisiuni live video!

Betfair (L1160655W000329) - Poti tranzactiona pe cea mai importanta platforma de Betting Exchange de pe planeta si ai parte de o sectiune traditionala de pariuri cu functii si pariuri speciale!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#declaratie impozit pariuri online , #pariuri