Cuvintele pe care fotbalul nu le va uita niciodata - cele mai importante citate ale lui Johan Cruyff

Joi, 24 Martie 2016, ora 21:08
46897 citiri
Cuvintele pe care fotbalul nu le va uita niciodata - cele mai importante citate ale lui Johan Cruyff
Foto: fcbarcelona.com

Olandezul Johan Cruyff, care a incetat din viata, joi, la 68 de ani, s-a remarcat nu doar pentru calitatile de fotbalist si manager, ci si prin declaratiile cu talc facute de-a lungul timpului.

Cele mai importante citate ale lui Johan Cruyff:

"Daca nu poti invinge, asigura-te ca nu vei pierde".

"Intr-un fel, probabil sunt nemuritor".

"Nu fac greseli, pentru ca este nevoie de un mare efort din partea mea sa fac o greseala".

"Tehnica nu inseamna sa fii capabil sa jonglezi cu mingea de 1.000 de ori. Oricine poate sa faca asta exersand. Atunci poti sa lucrezi la circ. Tehnica este sa pasezi mingea catre piciorul drept al colegului tau de echipa, dintr-o atingere si cu viteza potrivita".

"Sunt fost jucator, fost director sportiv, fost antrenor, fost manager, fost presedinte de onoare. O lista frumoasa care arata ca totul are un final"

"Sa joci fotbal este foarte simplu, dar sa joci un fotbal simplu este cel mai dificil lucru".

"Calitatea fara rezultate nu foloseste la nimic. Dar rezultatele fara calitate... asta este plictisitor".

"Daca veti alege pe cel mai bun pe fiecare post, nu veti avea o echipa buna, ci 11 numere 1".

"In echipa mea, portarul este primul atacant si atacantul este cel dintai aparator".

"De ce nu am putea bate o echipa mai bogata? Nu am vazut niciodata un sac de bani marcand un gol".

"Jucatorii de astazi nu lovesc decat cu siretul. Eu puteam lovi cu interiorul, cu siretul si cu exteriorul ambelor picioare. Altfel spus, eram de sase mai bun decat jucatorii de astazi".

"Jucatorii care nu sunt lideri adevarati, dar incearca sa fie, dau vina mereu pe altii cand acestia fac o greseala. Adevaratii lideri din teren isi asuma greselile in locul celor care le vor face".

"Nu sunt credincios. In Spania, cei 22 de jucatori isi fac cruce inainte de a intra in teren. Daca asta ar merge, toate meciurile s-ar incheia la egalitate".

"Atunci cand joci un meci, este demonstrat statistic ca fotbalistii au posesia mingii in medie trei minute. Deci, cel mai important lucru este urmatorul: ce faci in cele 87 de minute in care nu ai mingea. Asta hotaraste daca esti sau nu un jucator bun".

"Trebuie sa ne asiguram ca mingea ajunge cel mai mult la cei mai slabi adversari. Asa o recuperezi foarte repede".

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plamani, a incetat din viata, joi, la varsta de 68 de ani.

Johan Cruyff, unul dintre cei mai valorosi fotbalisti si antrenori din lume, a evoluat ca jucator la Ajax, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante si Feyenoord Rotterdam.

El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona si nationala Cataluniei.

Johan Cruyff a fost elevul lui Stefan Kovaci la Ajax, pe vremea cand formatia olandeza castiga Cupa Campionilor Europeni in sezoanele 1971/1972 si 1972/1973. La randul sau, Cruyff i-a antrenat in perioada pe care a pregatit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#citate celebre Johan Cruyff, #Johan Cruyff murit , #stiri fotbal