Dezastru pentru o fosta vicecampioana a Romaniei: "Cel mai probabil se va trece la faliment"

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 09:39
4959 citiri
Dezastru pentru o fosta vicecampioana a Romaniei: "Cel mai probabil se va trece la faliment"
Foto: Hepta

Vicecampioana a Romaniei in sezonul 2014/2015, ASA Targu Mures este la cateva zile distanta de declararea oficiala a falimentului.

Clubul care se afla in administrare judiciara dupa declararea insolventei asteapta decizia definitiva a instantei in privinta falimentului, insa sperantele intr-un verdict pozitiv nu sunt mari.

"Luni a fost termen la Curtea de Apel Targu Mures, la care s-a pus in discutie apelul formulat de ASA impotriva sentintei de trecere la faliment. Curtea a ramas in pronuntare si a amanat pronuntarea doua saptamani. Asteptam solutia Curtii de Apel pe 19 februarie.

Cel mai probabil se va trece la faliment. Concluziile noastre au fost de respingere a apelului, ca fiind nefondat", a declarat administratorul judiciar, Claudiu Balog, pentru liga2.ro.

Acesta a continuat sustinand ca echipa din Targu Mures nu mai avea nicio sansa de a se salva dupa ce autoritatile locale au sistat finantarea.

"Ne pare rau de fiecare data cand nu reusim sa salvam societatea de la faliment, dar, daca ne uitam la procentul de reorganizari din tara, care este undeva la 2 la suta, nu avem absolut nimic sa ne reprosam. Tot ce a tinut de noi am facut. Au fost mai multe elemente care au condus la starea de faliment. Sa nu uitam de ASA, la momentul la care i s-a confirmat planul, avea bugetat de la Consiliul Local in jur de 5 milioane de lei, bani cu care ar fi putut sa-si duca sezonul competitional la bun sfarsit.

Din informatiile pe care noi le-am primit, Prefectul a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Local si atunci au fost sistate orice fel de plati. Ori, in Liga a 2-a, neavand drepturi TV sau alte surse de finantare, era putin probabil sa reuseasca sa se reorganizeze si sa isi plateasca datoriile din plan", a mai spus acesta.

Cea mai mare performanta din istoria lui ASA Targu Mures este locul secund ocupat la finalul sezonului 2014/2015, dupa o lupta pana in ultima etapa cu FCSB.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ASA Targu Mures faliment, #ASA Targu Mures disparitie, #faliment vicecampioana Romania , #stiri fotbal