Greii fotbalului au scapat de inchisoare: Iata primele declaratii

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 14:49
3628 citiri
Greii fotbalului au scapat de inchisoare: Iata primele declaratii

Dupa 3 ani si 41 de termene, verdictul in "Dosarul Transferurilor" a fost dat marti, toti cei opt inculpati fiind achitati.

Procurorii au cerut ani grei de inchisoare pentru fratii Ioan si Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu, insa judecatorea acestui dosar a decis ca acestia sunt nevinovati.

Dosarul Transferurilor: Greii fotbalului au scapat de inchisoare!

Iata declaratiile celor implicati:

Fostul impresar Ioan Becali este convins ca va fi declarat nevinovat in aceasta ancheta si dupa celelalte instante in care se va judeca "Dosarul Transferurilor" si spune ca totul este doar o facatura.

"Nu am avut nicio emotie, dar asteptand un verdict intr-un caz in care unii imi spuneau ca voi primi 25 de ani, am urmarit evenimentele. Ma uit ca unora le pare rau ca nu voi fi pedepsit pentru fapte pe care nu le-am comis. Cifrele care se vehiculeaza in Dosarul Transferurilor sunt false, totul a fost un montaj din partea procurorilor, care voiau grade si salarii mai mari.

Probabil se va face apel la aceasta decizie, dar eu si fratele meu ne simtim nevinovati. Dosarul acesta este unul de parada, un dosar instrumentat de DNA. Nu stiu daca este vorba despre o implicare a politicului, cred doar in actul final si definitiv. Toti vom fi declarati nevinovati in toate instantele care vor urma, sunt convins", a spus Ioan Becali la Antena 3.

Presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, se declara multumit de verdictul de nevinovatie primit in "Dosarul Transferurilor".

"Am crezut in justitie si cred in justitie in continuare. Avocatul meu stie toata situatia acestui dosar. Sunt nevinovat si am incredere in actul de justitie. E dreptul dansilor sa faca recurs. Simtindu-ma nevinovat, am avut momente de deruta, dar m-a calauzit catre justitie si am incredere in ea", a declarat Jean Padureanu, la Realitatea TV.

Victor Becali, impresar FIFA, sustine ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au comis erori mari in aceasta ancheta care l-a afectat in plan personal si profesional.

"Am primit vestea de la televiziuni, nu de la avocat, care nu a fost in sala. Ne-a interesat, dar nu se stia ora la care ni se va comunica. Procurorii DNA sunt intr-o confuzie de la inceput. Era firesc ca procurorii sa faca recurs, ne pregatim asa cum ne-am pregatit si pentru instanta de fond. Nu, mie mi-e foarte greu sa ma lupt cu statul roman la CEDO. Nu sunt nationalist, dar nu pot sa dau statul meu in judecata la CEDO. Din pacate, pentru fotbalul nostru nu ne-a dat posibilitatea sa facem prea multe transferuri. Sigur, nici nu prea au fost jucatori. Avem si noi familie, avem copii, avem mame. Mama mea are 80 de ani si vede la televizor 20 de ani!", a afirmat Victor Becali, la Realitatea TV.

Toti acuzatii din Dosarul Transferurilor au fost achitati marti. Pe lista inculpatilor figurau George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, fratii Ioan si Victor Becali, Gica Popescu, Jean Padureanu si Gigi Netoiu.

C.F.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#sentina dosar transferuri, #inculpati dosar transferuri achitati , #stiri fotbal