Intermediarul transferului lui Emiliano Sala la Cardiff face dezvaluiri incendiare: L-au abandonat!

Vineri, 01 Martie 2019, ora 12:18
4809 citiri
Intermediarul transferului lui Emiliano Sala la Cardiff face dezvaluiri incendiare: L-au abandonat!
Foto: Instagram/Emiliano Sala

Atacantul argentinian Emiliano Sala, decedat intr-un accident de avion, a fost "abandonat" de clubul de fotbal Cardiff City si constrans sa aranjeze el insusi zborul care i-a fost fatal, a afirmat, joi, intermediarul Willie McKay, citat de AFP.

Willie McKay, al carui fiu Mark a fost mandatat de clubul FC Nantes pentru a gasi un club care sa-l cumpere pe Sala, l-a ajutat pe fotbalist sa organizeze voiajul.

Dupa ce a semnat la Cardiff, Emiliano Sala a revenit pe 19 ianuarie la Nantes, echipa la care joaca si portarul roman Ciprian Tatarusanu, pentru a-si lua ramas bun de la coechipierii sai si pentru a-si recupera lucrurile inainte de a pleca din nou, doua zile mai tarziu, spre capitala galeza la bordul unui mic avion. Aparatul a cazut in Canalul Manecii, antrenand decesul fotbalistului si al pilotului, David Ibbotson.

"El era mai mult sau mai putin abandonat intr-un hotel pentru a organiza singur calatoria", a declarat Willie McKay intr-un interviu acordat BBC.

"Nimeni la Cardiff nu parea interesat sa faca ceva. Ei cumparasera un jucator pentru 17 milioane de euro, iar apoi l-au lasat singur intr-un hotel ca sa intre pe computer si sa-si caute un mijloc de transport. Este rusinos modul in care s-au comportat pana in prezent", a declarat Willie McKay.

Clubul galez a indicat ca i-a propus un zbor comercial lui Emiliano Sala, dar acesta a refuzat.

Willie McKay si fiul sau au precizat ca au platit in totalitate calatoria lui Emiliano Sala. De asemenea, Willie McKay a explicat ca apelat la un pilot experimentat, David Henderson, pentru a organiza calatoria.

Familia McKay considera ca a devenit un fel "tap ispasitor", dar spera ca ancheta sa demonstreze ca accidentul s-a datorat unei "erori de pilotaj".

Biroul britanic de ancheta a accidentelor aeriene (AAIB) a stabilit, deja, ca avionul care il transporta pe Emiliano Sala si care a cazut in Canalul Manecii pe 21 ianuarie, antrenand moartea fotbalistului argentinian, nu era autorizat sa opereze zboruri comerciale.

Aparatul, inregistrat in Statele Unite, "nu putea fi utilizat pentru zboruri comerciale fara autorizatia FAA si CAA", autoritatile de reglementare din aviatia civila a Statelor Unite si Regatului Unit, au anuntat anchetatorii in raportul intermediar. "Nicio dovada nu exista ca o asemenea autorizatie a fost solicitata sau acordata", au precizat anchetatorii.

"Baza in care pasagerul (Emiliano Sala) a fost transportat nu a fost inca stabilita", au adaugat anchetatorii. Ei precizeaza ca David Ibbotson, pilotul avionului, a transportat pasagerul in baza "unei impartiri a costurilor", autorizata insa de legile in vigoare.

In acest caz, reglementarea americana impune ca pilotul "sa nu plateasca mai putin decat cheltuielile stabilite in raport cu numarul de persoane de la bord, respectiv cel putin jumatate din cheltuielile ocazionate de zbor".

In toate cazurile, AAIB reaminteste ca pilotul si pasagerul trebuiau sa imparta un "obiectiv comun pentru zbor. Zborul nu trebuie facut cu singurul scop de a transporta un pasager", a mai precizat biroul britanic de ancheta a accidentelor aeriene.

In fine, anchetatorii subliniaza ca David Ibbotson dispunea de o licenta de pilot stabilita de Agentia europeana de securitate aeriana. O astfel de licenta nu contine insa o autorizatie de zbor de noapte, dar AAIB nu este in masura sa afirme daca David Ibbotson detinea sau nu o asemenea autorizatie. Avionul decolase de la Nantes la ora locala 19:15.

Emiliano Sala a jucat trei sezoane si jumatate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri in campionat. Atacantul de 28 de ani a disparut pe 21 ianuarie, alaturi de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Manecii. Sala se deplasa in Tara Galilor, dupa ce se transferase de la Nantes la Cardiff City.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emiliano Sala transfer Cardiff, #Emiliano Sala accident aviatic, #Emiliano Sala mort , #stiri fotbal