Nicolae Dobrin ar fi implinit 63 de ani

Joi, 26 August 2010, ora 14:27
1107 citiri
Nicolae Dobrin ar fi implinit 63 de ani
arhiva foto gsp si mutu10.blogspot.com

Poate cel mai iubit si talentat jucator pe care l-a avut vreodata fotbalul romanesc, Nicolae Dobrin, a vazut lumina zilei pe 26 august 1947, la Pitesti, oras unde isi doarme si somnul de veci din octombrie 2007.

Veritabil artist al gazonului, Dobrin a debutat pe prima scena fotbalistica inca de la varsta adolescentei, la 14 ani si 10 luni imbracand tricoul lui Dinamo Pitesti la jocul de Divizia A cu Stiinta Craiova (1 iulie 1962).

Cifrele carierei, ca jucator:

- 2 titluri nationale cu echipa sa de suflet, FC Arges (1972, 1979), singurele de altfel din vitrina cu trofee ale clubului argesean.

- de 3 ori declarat cel mai bun fotbalist roman al anului (1966,1967,1971).

- 409 jocuri/111 goluri marcate in prima divizie.

- a imbracat de 48 de ori tricoul nationalei de seniori, pentru care a marcat de 6 ori.

- 25 de prezente in cupele europene/8 goluri inscrise.

- component al lotului tricolor la turneul final al CM din Mexic 1970.

- in urma unei anchete realizate de Gazeta Sporturilor in 1993, a fost desemnat cel mai bun fotbalist roman din ultima jumatate de secol.

A avut pe parcursul carierei si doua momente de mari si controversate, in timp, neimpliniri ( faptul ca nu a fost folosit nici macar un minut de Angelo Niculescu in Mexic - enigma nici pana azi pe deplin elucidata, si refuzul autoritatilor de ai acorda transferul in anii '70 pentru a juca la Real Madrid, la solicitarea expresa a presedintelui celebrului club iberic, Santiago Bernabeu}.

Maestru inegalabil al driblingului si fentei, model de executie a pasei si loviturilor libere, cel alintat si cu apelativele "Gascanul", "Printul din Trivale" si nu in ultimul rand "Gicu" ramane un monstru sacru al "sportului rege" romanesc, greu de egalat in popularitate si respect.

A incetat din viata la doar 60 de ani, pe 26 octombrie 2007, vestea mortii sale socand si intristand intreaga tara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#nicolae dobrin, #CM Mexic 1970, #Dobrin Real Madrid, #moarte Nicolae Dobrin, #aniversare Nicolae Dobrin , #stiri fotbal