''OZN-ul'' Ploiestiului a devenit realitate

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 09:03
3338 citiri
''OZN-ul'' Ploiestiului a devenit realitate

Noua arena "Ilie Oana" din Ploiesti a fost inaugurata vineri seara in stil occidental, printr-un super show care realmente a lasat masca cei aproape 15.000 de oameni prezenti in tribunele unui stadion efectiv de lux pentru fotbalul nostru.

Evenimentul, unul fara precedent ca amploare si interes petrecut dupa Revolutie in urbea "aurului negru", a fost marcat de cateva unicate de gen pentru Romania, surprinzand in primul rand invitarea unei orchestre simfonice si a unor tenori care, prin piesele clasice interpretate magistral, efectiv au ridicat efectiv stadionul in picioare.

Tot unicat a fost si fantasticul spectacol de de lumini si lasere, un show conceput de un specialist britanic, dupa coregrafii realizate pana in prezent doar pe stadioanele din Regat.

Si cum nu putea lipsi fotbalul de la o asemenea manifestare, efectiv grandioasa, organizatorii au adus in iarba superbului gazon, cateva dintre gloriile ''Generatiei de Aur'' (Gica Hagi, Gica Popescu, Daniel Prodan, Viorel Moldovan s.a) care, in compania unor fosti jucatori reprezentativi ai Petrolului din anii '85 - '95, au incantat tribunele prin virtuozitatea si mai ales golurile de generic realizate (a fost 4-3 pentru tricolori, gratie triplei lui Viorel Moldovan si M. Ivan, de partea cealalta, a "lupilor galbeni" marcand Zmoleanu, Rachita (pen.) si Grama.

Iata si cateva cifre ale mai modern, in momentul de fata, stadion de provincie din Romania:

Capacitate - 15.097 de spectatori, de toate categoriile

12.701 - locuri pentru spectatori locali

741 - locuri pentru spectatori oaspeti

1170 - locuri pentru spectatori VIP

354 - locuri in loje - VIP 0

95 - locuri presa scrisa, radio si TV

36 - locuri pentru persoane cu handicap locomotor

Toate locurile din tribune si peluze se afla sub copertina

Sistem special de incalzire a gazonului, de ultima generatie

Iluminat de 1600 de lucsi cu reflectoare montate direct pe acoperisul tribunelor, si nu pe stalpi

A costat in jur de 17 milioane de euro

Duminica va primi si "botezul" unui prim joc oficial, Petrolul urmand sa intalneasca pe Dinamo, de la ora 21.30

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#noul Ilie Oana Ploiesti, #stadioane Romania, #inaugurare Ilie Oana , #stiri fotbal