Patru stadioane noi in Romania: Anuntul facut de Vasile Dancu

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 16:43
14463 citiri
Patru stadioane noi in Romania: Anuntul facut de Vasile Dancu
Foto: Facebook/Vasile Dancu

Vicepremierul Vasile Dancu a anuntat ca lucrarile pentru modernizarea celor patru stadioane din Capitala in perspectiva organizarii unor meciuri de la EURO 2020 in Romania sunt in grafic.

Dancu a mentionat ca stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid si cel de rugby de la Arcul de Triumf vor fi renovate, iar studiile de specialitate vor fi declansate in aceasta toamna. Costurile vor fi asigurate de la bugetul de stat.

"Meciurile se vor desfasura pe Stadionul National, restul fiind stadioane de antrenament. In privinta stadioanelor, au avut loc intalniri intre specialistii de la Compania Nationala de Investitii, de la FRF si reprezentanti ai celor patru cluburi. Exista deja teme de proiectare date pentru aceste proiecte - teme de proiectare care sa respecte cerintele UEFA si acestea sunt date in lucru.

Se lucreaza in acest moment la documentul pe care trebuie sa-l aducem in sedinta de Guvern privind studiile de fezabilitate", a afirmat Dancu, citat de News.ro.

Pe cele patru arene ce vor fi modernizate se vor antrena astfel echipele ce vor evolua in tara noastra la EURO 2020.

Bucurestiul va gazdui pe National Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe si unul din optimi).

In cazul in care se va califica la EURO 2020, Romania va disputa doua meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Alaturi de Bucuresti, vor mai gazdui meciuri din optimi si grupe urmatoarele orase: Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia) si Glasgow (Scotia).

Trei meciuri din grupe si cate unul din sferturile de finala vor avea loc in orasele: Munchen (Germania), Baku (Azerbaijan), St. Petersburg (Rusia) si Roma (Italia).

Semifinalele si finala vor avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

Cele 13 tari castigatoare nu se vor califica direct, ci vor juca preliminarii pentru a ajunge la turneul final.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#modernizare stadioane EURO 2020, #stadioane noi Romania , #stiri fotbal