River Plate isi invinge marea rivala Boca Juniors in finala Copa Libertadores

Duminica, 09 Decembrie 2018, ora 23:59
6118 citiri
River Plate isi invinge marea rivala Boca Juniors in finala Copa Libertadores
Foto: Twitter / FIFA.com

River Plate a cucerit Copa Libertadores dupa o finala de poveste, in fata uriasei sale rivale din Argentina Boca Juniors, in el "Superclasico", dupa returul care a avut loc pe stadionul Santiago Bernabeu din Spania.

Un retur care a avut nevoie de prelungiri, scor 3-1 pentru River, dupa goluri semnate Pratto, Quintero si Martinez pentru "milionari", respectiv Benedetto pentru Boca, formatie care a condus din minutul 44. Sa notam ca River a evoluat cu un om in plus din minutul 92, dupa eliminarea lui Barrios.

Partida s-a jucat pe stadionul Santiago Bernabeu, casa celor de la Real Madrid, si asta dupa ce in Argentina, inainte de partida retur de pe "El Monumental", stadionul lui River, fanii "alb-rosilor" au atacat cu pietre autocarul lui Boca, ranind grav cativa jucatori de la echipa in albastru si galben. In tur, pe "La Bombonera", scorul a fost egal, 2-2.

Cel putin 40.000 de oameni au venit din Argentina special pentru aceasta partida, iar atmosfera a fost una mai mult decat speciala.

Peste 5000 de politisti si jandarmi au asigurat paza la aceasta partida cu grad de risc 0 de securitate, fanii ambelor echipe ajungand in Madrid cu multe ore inainte de inceperea finalei.

Din fericire nu au existat incidente, cele doua galerii fiind separate in doua fan-zone-uri distincte.

Partida in sine a fost una, cum era si de asteptat, extrem de tensionata, cu foarte multe faulturi, un joc fragmentat, deloc cursiv si cu putine faze de poarta totusi.

Prima repriza a fost decisa de golul lui Benedetto de la Boca Juniors, in minutul 44, jucator care a scapat singur cu portarul advers dupa o contra rapida si a sutat sec pe langa Armani.

Chiar daca au fost multe faulturi de joc, arbitrul Cunha din Uruguay nu a acordat decat doua cartonase galbene, cate unul din fiecare tabara, Ponzio de la River si Perez de la Boca.

River a iesit mai bine pe teren dupa reluare, a parut mai motivata, a avut ocaziile de gol ale mitanului secund. Iar reusita nu a intarziat sa apara, in minutul 68, prin Pratto, la capatul unei faze combinative de mare efect, pasa decisiva venind de la Fernandez.

Finalul a fost unul palpitant, iar scorul dupa 90 de minute a fost 1-1, asa ca s-a trecut la prelungiri, aceasta fiind regula in Copa Libertadores, sa nu se ia in considerare golurile date in deplasare, orice egal la retur ducand la prelungiri.

Prelungiri care incep cum nu se poate mai rau pentru Boca, care a ramas in 10 oameni din minutul 92, dupa ce Barrios vedea al doilea galben.

Asteptarea fanilor lui River a fost rasplatita in minutul 109, cand Quintero a decis aceasta finala, dupa un gol splendid de la circa 20-25 de metri, sut la vinclul portii lui Boca. River Plate a incheiat aceasta finala in mod entuziasmant, cu inca un gol in prelungirile prelungirilor, minutul 120 plus 2, gol semnat de Martinez.

Este al patrulea trofeu de Copa Libertadores cucerit in istorie de River Plate, dupa editiile din 1986, 1996 si 2015.

La meci au fost prezente si nume mari ale fotbalului european, e vorba de Diego Simeone (antrenorul lui Atletico), Griezmann, Godin (ambii Atletico), Saviola, Cambiasso (ex-Real), Zanetti (vicepresedintele lui Inter) etc.

Cristiano Ronaldo a declinat invitatia la meci, insa a fost prezent marele sau rival, Leo Messi, argentinian, care a venit la meci insotit de cativa colegi de la Barcelona, Busquets, Jordi Alba, Vidal si Pique.

Echipele de start:

River Plate: Armani - Montiel, Maidana, Pinola, Casco - Ponzio, Fernandez, E. Perez, Palacios, Martinez - Pratto.

Boca Juniors: Andrada - Buffarini, Izquierdoz, Magallan, Olaza - Nandez, Barrios, P. Perez - Villa Cano, Benedetto, Pavon.

Arbitru: A. Cunha (Uruguay) .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#River Plate castiga finala Copa Libertadores, #River Plate cronica finala Boca Juniors, #River Plate castiga dupa prelungiri Superclasico , #stiri fotbal