Se intampla in Romania: Fotbalist suspendat doar patru etape dupa ce a batut un arbitru

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 07:59
4737 citiri
Se intampla in Romania: Fotbalist suspendat doar patru etape dupa ce a batut un arbitru
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fotbalul romanesc ne surprinde din nou neplacut, o decizie a Comisiei de Disciplina din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Salaj fiind de-a dreptul revoltatoare.

Comisia a hotarat recent sa il suspende pentru patru etape pe fotbalistul Marian Silaghi, de la Rapid Zimbor, dupa ce acesta l-a lovit pe arbitrul meciului cu Agronova Dragu.

Decizia a fost luata pentru ca membrii Comisiei ar fi ignorat raportul de arbitraj si au mers pe cele scrise in raportul observatorului de joc, care a sustinut ca "centralul" a fost bruscat, nu lovit.

Marturia arbitrului este insa una teribila si arata ce se intampla in esaloanele inferioare ale fotbalului romanesc.

"Vreau sa lamuresc pe toata lumea. Am fost lovit, adevarul este acesta. Nu dureros, nu cu o forta excesiva, nu cu urmari, dar am fost lovit. Acei oameni care sustin cu totul si cu totul altceva, impreuna cu observatorul meciului, nu cunosc adevaratul sens al cuvantului lovire, care conform DEX rezulta cam asa 'Lovire = Infractiune care consta in atingerea corpului unei persoane prin acte de violenta fizica'. Dar se pare ca in Salaj se considera lovire doar atunci cand exista urmari evidente sau cand pumnul lasa sange.

In minutul 75 cand l-am eliminat pe jucatorul cu nr 20 al echipei gazda, acesta a sarit asupra mea, lovindu-ma cu podul palmei la nivelul fetei, dupa cum spuneam acesta nu a foslosit o forta excesiva, acesta a incercat sa ma prinda de gat, iar in momentul in care s-a repezit asupra mea din cauza vitezei cu care a reactionat m-a lovit, voluntar sau nu, asta nu am de unde sa stiu. Dupa ce am fost lovit, acesta m-a strans de gat, m-a tarat de pamant si mi-a sustras fluierele. Din momentul in care acesta a sarit asupra mea au durat clipe bune pana ca cineva sa intervina, din interiorul terenului, dar, supriza, nici din afara terenului, nu a intervenit nimeni. Deoarece pe toata durata jocului nu am vazut vreun om de ordine vizibil prezent. In cele din urma capitanul echipei gazda a intervenit si l-a indepartat pe jucatorul care m-a lovit.

In momentul in care m-am indepartat de la meleul care s-a produs, observatorul jocului a intrat pe terenul de joc spunandu-mi sa intrerup jocul definitiv deoarece nu se mai poate juca in aseamenea conditii, multumindu-le ambelor echipe pentru cele intamplate. Din cauza faptului ca nu am mai avut fluierele am aratat printr-un semn cu bratele ca jocul a luat sfarsit si le-am comunicat capitanilor. In aproprierea terenului, se afla o patrula de politie care supraveghea traficul. Am mers la masina acestora cerandu-le ajutorul pentru a ajunge la o sectie de politie. In momentul in care am ajuns la masina de politie, mai multi spectatori s-au apropriat de noi adresandu-ne injurii, in special domnului observator, care se pare ca a uitat acest aspect si nu a mai reusit sa il precizeze in raportul de joc. Vreau sa precizez faptul ca atat in teren, in drumul spre masina si la masina de politie nu a fost vreun om de ordine prezent cu brigada de arbitrii. Pe toata durata jocului oamenii de ordine nu si-au facut simtita prezenta nici macar prin purtarea acelor veste, dar nici nu au intervenit in momentul incidentului. Toate acestea poate si din neimplicarea observatorului, deoarece la acest joc nu am primit foaia cu sedinta tehnica si de securitate de care se ocupa sau trebuia sa se ocupe observatorul jocului. Nu am semnat acea foaie nici un arbitru din brigada. Dupa cateva minute bune in care stateam la masina politiei in care am fost injurati in permanenta, atat noi brigada de arbitrii cat si domnul observator, politistii au decis sa ma transporte la sectia de politie deoarece spiritele erau tot mai incinse. La scurt timp au aparut si cei doi asistenti la sectia de politie care au dat o declaratie referitor la cele intamplate. M-am asteptat ca domnul observator sa faca parte din brigada si sa fie prezent si el acolo pentru a da o declaratie cu cele intamplate dar alte preocupari l-au retinut", a declarat arbitrul Nicusor Pop pentru sportulsalajean.ro.

"Centralul" a anuntat ca nu va mai arbitra meciuri in judetul Salaj cel putin o perioada si lasa sa se inteleaga ca musamalizarile unor astfel de cazuri sunt destul de dese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arbitru batut Romania, #arbitru lovit Romania, #arbitru batut fotbalist , #stiri fotbal
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Comisia de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal Salaj ...