Situatie dramatica in fotbal: Romania se face de ras

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 12:40
3608 citiri
Situatie dramatica in fotbal: Romania se face de ras

Romania conduce detasat in topul echipelor de fotbal care au intrat in faliment. Tara noastra are la fel de multe echipe falimentare cat urmatoarele patru clasate la un loc!

Problemele finananciare au lovit fotbalul romanesc mai rau decat in orice alta tara din Europa. Incepand din vara anului 2007, 28 de echipe din tara noastra au intrat in faliment, astfel ca Romania ocupa primul loc la acest capitol intr-un top continental, informeaza editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Din cele 28 de echipe, cinci dintre ele se aflau in Liga 1 in momentul falimentului. Este vorba de Unirea Urziceni, FC Timisoara, Politehnica Iasi, Universitatea Craiova si International Curtea de Arges.

Alte nume importante care au dat faliment sunt Victoria Branesti, Vointa Sibiu, Dunarea Giurgiu, CSM Resita, Corvinul Hunedoara, FC Baia Mare, FC Olt si FCM Bacau.

In plus, conform spuselor lui Dumitru Dragomir, alte opt echipe din Liga 1 risca sa intre in faliment incepand cu aceasta vara. Rapid si Gloria Bistrita au intrat deja in insolventa, iar U Cluj incearca o modalitate pentru a copia procedura.

La nivel continental, in ultimii cinci ani si jumatate au disparut 120 de echipe, 28 dintre ele fiind din tara noastra.

Tara noastra are la fel de multe echipe falimentare cat urmatoarele patru tari la un loc. E vorba de Rusia (10 echipe), Austria (7 echipe), Ucraina (6 echipe) si Lituania (5 echipe).

Printre cele mai importante echipe din Europa care au intrat in faliment sunt Glasgow Rangers si Boavista Porto.

In Europa, doar 10 tari nu s-au confruntat cu probleme financiare la fotbal: Anglia, Franta, Germania, Polonia, Estonia, Serbia, Turcia, Albania, Estonia si Islanda.

Echipele falimentare din Romania: Unirea Urziceni, FC Timisoara, Politehnica Iasi, Universitatea Craiova, Inter Curtea de Arges, Victoria Branesti, Vointa Sibiu, Prefab Modelu, Forex Brasov, Dunarea Giurgiu, Poiana Campina, Inter Gaz Glina, Precizia Sacele, Drobeta Tr. Severin, Muresul Deva, Minerul Lupeni, CSM Resita, Ariesul Turda, Corvinul Hunedoara, FC Snagov, Cetatea Suceava, ACU Arad, FC Baia Mare, Silvania Simleul, Fortuna Covaci, Callatis Mangalia, FC Olt Slatina si FCM Bacau.

Top 10 tari falimentare in Europa:

1. Romania - 28 de echipe

2. Rusia - 10 echipe

3. Austria - 7 echipe

4. Ucraina - 6 echipe

5. Lituania - 5 echipe

6. Irlanda - 5 echipe

7. Ungaria - 4 echipe

8. Slovenia - 4 echipe

9. Letonia - 4 echipe

10. Croatia - 4 echipe

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#top faliment fotbal, #Romania echipe fotbal faliment, #faliment fotbal Romania , #stiri fotbal