Spaniolii au anuntat numele noului selectioner

Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 13:01
3925 citiri
Spaniolii au anuntat numele noului selectioner
Foto: Sefutbol

Luis Enrique Martinez va fi prezentat la revenirea sa in postul de selectioner al Spaniei pe 27 noiembrie, la Centrul national de la Las Rozas (Madrid), a anuntat Federatia spaniola de fotbal (RFEF), citata de agentia EFE.

Luis Enrique il inlocuieste la carma nationalei spaniole pe fostul sau secund, Robert Moreno, care a condus ultima oara La Roja in calitate de selectioner al La Roja luni seara, la meciul cu Romania, castigat de iberici cu 5-0, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

Fostul international spaniol si-a inceput primul sau mandat ca selectioner pe 9 iulie 2018, dupa Cupa Mondiala 2018, unde nationala Spaniei a fost condusa de Fernando Hierro. Luis Enrique a debutat cu o victorie in fata Angliei (2-1), la Londra, in Liga Natiunilor, iar apoi elevii sai au invins cu acelasi scor Norvegia, la debutul in preliminariile EURO 2020.

El a parasit insa cantonamentul selectionatei spaniole chiar inaintea meciului cu Malta, de la La Valletta, invocand "motive familiale de forta majora" (fetita sa a fost diagnosticata cu o maladie grava, decedand ulterior - n.red.).

La momentul respectiv, secundul sau Robert Moreno a fost numit interimar la conducerea tehnica, pana la meciul-cheie cu Suedia (3-0), de pe Santiago Bernabeu, devenind ulterior noul selectioner, dupa ce Luis Enrique a anuntat ca renunta la functie, RFEF lasandu-i insa acestuia o usa deschisa, in cazul in care decidea sa revina.

Sub conducerea lui Moreno, Spania a inregistrat patru victorii si doua remize in sase meciuri si a reusit sa se califice la EURO 2020 de pe primul loc in grupa sa, avand asigurata si pozitia de cap de serie la tragerea la sorti a grupelor turneului final.

Marti seara, la finalul meciului cu Romania, Luis Rubiales, presedintele RFEF, a anuntat revenirea in postul de selectioner a lui Luis Enrique si plecarea lui Robert Moreno.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Luis Enrique selectioner Spania , #stiri fotbal