Stupoare in Liga 1: O echipa de top, la un pas de desfiintare!

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 18:52
3933 citiri
Stupoare in Liga 1: O echipa de top, la un pas de desfiintare!
Foto: Digi24

Marin Condescu, membru in AG a gruparii Pandurii Targu Jiu, anunta posibila retrage a sindicatelor ceea ce ar duce, conform statutului, la desfiintarea echipei, dupa ce un alt actionar de la club, Artego SA, a inaintat o cerere similara catre Consiliul de Administratie al clubului.

Conform lui Condescu, Consiliul de Administratie al Artego SA a votat o astfel de decizie, iar miercuri o solicitare inaintata clubului de fotbal a fost inregistrata oficial, Pandurii ramanand doar cu trei actionari, respectiv Complexul Energetic Oltenia, Primaria Targu Jiu si Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia.

Condescu afirma ca si Uiunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) ia in calcul retragerea din actionariatului echipei, sindicatele conduse de acesta detinand marca, sigla si palmaresul sub care evolueaza jucatorii de la Pandurii Targu Jiu.

Directorul de la Artego SA, Viorel David, a declarat, insa, joi, ca este foarte posibil ca societatea sa revina asupra deciziei de retragere, dupa ce, in cursul zilei, a participat la o intalnire cu ceilalti actionari ai clubului, mai putin Marin Condescu. "A fost o intalnire la sediul CE Oltenia si in urma discutiilor de acolo cred ca vom reveni asupra deciziei de retragere. Sigur ca trebuie sa luam o hotarare in acest sens in Consiliul de Administratie de la Artego, dar la momentul acesta pot sa afirm ca nu ne mai retragem. Asta este, oamenii se mai razgandesc si de la o zi la alta, iar noi suntem in situatia aceasta", a mentionat David.

Vicecampioana Pandurii Targu Jiu, locul 4 in Liga I in acest moment, este un club de fotbal bazat pe asocierea non-profit dintre USMO, Artego, Primaria Targu Jiu si Complexul Energetic Oltenia.

Marin Condescu afirma ca si CE Oltenia risca sa isi piarda statutul de membru asociat in cadrul clubului intrucat, conform statutului, nu si-a platit cotizatia timp de trei luni la rand si, ca urmare, este exclus din Consiliul de Administratie si Adunarea Generala a Actionarilor. "In cei 10 ani de cand am preluat clubul, echipa a beneficiat de fonduri totale de 38 de milioane de euro, din care doar 21 de milioane au fost contributii ale membrilor fondatori. Restul sumei a fost asigurat de mine, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, prin atragerea de sponsori, vanzarea de jucatori si incasarea drepturilor de televiziune prin participarea in diferite competitii", a spus Condescu.

Acesta a mentionat ca Artego SA a contribuit de-a lungul anilor cu 3,5 milioane de lei la bugetul clubului, banii fiind dati in ultimii ani in conditii dificile, generate de criza economica. "Le multumesc in primul rand oamenilor de la Artego pentru ca au fost atata timp alaturi de Pandurii. Si USMO ia in calcul posibilitatea de a se retrage din actionariatul de la Pandurii, desi este o decizie dificila pentru ca stim care vor fi consecintele", a mentionat Marin Condescu.

In toamna anului trecut si primarul municipiului Targu Jiu, Florin Carciumaru, a anuntat ca se retrage din Consiliul de Administratie de la Pandurii, ulterior el revenind asupra demisiei sale, motivand revenirea prin faptul ca s-a razgandit.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#retragere Pandurii Liga 1, #desfiintare Pandurii Targu Jiu , #stiri fotbal