Timisoara si Bistrita raman in Liga 1

Luni, 20 Iunie 2011, ora 14:33
7992 citiri
Timisoara si Bistrita raman in Liga 1

FC Timisoara si Gloria Bistrita vor evolua in sezonul ce urmeaza al Ligii 1, au stabilit membrii Comitetului Executiv al FRF. De asemenea, acestia au decis ca FC Bihor sa poata promova in prima liga.

Intruniti luni, membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal au hotarat, prin supunere la vot, ca procesul de licentiere sa nu fie luat in calcul anul acesta si nici in urmatorii trei ani. Astfel, FC Timisoara si Gloria Bistrita raman in primul esalon, iar FC Bihor a obtinut dreptul de-a promova.

"Azi (n.r. luni) s-a votat in Comitetul Executiv ca FC Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor sa joace in sezonul viitor in Liga I. Dumitru Dragomir a propus la rubrica diverse sa se voteze pentru ca in urmatorii trei ani sa nu se mai tina cont de manulalul de licentiere si pentru ramanerea in Liga I a echipelor FC Timisoara si Gloria Bistrita. S-a aprobat, cu 9 voturi pentru, doua abtineri si 2 impotriva. Eu si domnul Marius Stan (n.r. - presedintele clubului Otelul Galati) am fost impotriva", a declarat Dumitru Costin, conform Mediafax.

Totusi, timisorenii nu vor putea evolua in preliminariile Ligii Campionilor deoarece lista cu echipele prezente in editia 2011/2012 a cupelor europene a fost deja inaintata catre UEFA.

In aceste conditii, Universitatea Craiova, Victoria Branesti, Unirea Urziceni si Sportul Studentesc au retrogradat din Liga 1, iar Petrolul Ploiesti, Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna si FC Bihor au promovat in prima liga.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, decizia Comitetului Executiv al FRF privind ramanerea in Liga 1 a gruparilor FC Timisoara si Gloria Bistrita.

14:33 - E OFICIAL: TIMISOARA SI BISTRITA RAMAN IN LIGA 1. Anuntul a fost facut de Dumitru Costin, membru in Comitetul Executiv al FRF.

"Azi (n.r. luni) s-a votat in Comitetul Executiv ca FC Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor sa joace in sezonul viitor in Liga I. Dumitru Dragomir a propus la rubrica diverse sa se voteze pentru ca in urmatorii trei ani sa nu se mai tina cont de manulalul de licentiere si pentru ramanerea in Liga I a echipelor FC Timisoara si Gloria Bistrita. S-a aprobat, cu 9 voturi pentru, 2 abtineri si 2 impotriva. Eu si domnul Marius Stan (n.r. - presedintele clubului Otelul Galati) am fost impotriva", a declarat Dumitru Costin, conform Mediafax.

14:15 - Sedinta Comitetului Executiv s-a incheiat. Asteptam decizia.

14:05 - Prosport anunta ca Timisoara si Bistrita vor ramane in Liga 1. Anuntul nu este (inca) unul oficial. De asemenea, conform sursei citate, FC Bihor a primit dreptul de a promova in prima liga.

13:35 - Reamintim ca sedinta Comitetului Executiv al FRF a inceput la ora 11:00, dar nu se stie inca la ce ora va lua sfarsit.

INFO: Timisoara si Bistrita vor afla daca vor ramane in Liga 1 la finalul Comitetului Executiv al FRF, care e in plina desfasurare. Decizia va fi anuntata prin intermediul site-ului oficial al FRF.

INFO: In concluzie, UEFA e de acord cu decizia luata de directorul de Licentiere al FRF, Viorel Duru.

13:01 - Traverso: "Sunt multe cluburi care nu au primit licenta pentru cupele europene. Daca Timisoara va ramane in Liga 1 este de competenta forului national. Noi nu avem competenta"

12:59 - "Parerea noastra este ca Duru a procedat corect cand a facut apel la primele decizii. Astfel, UEFA considera ca Timisoara si celelalte cluburi nu meritau sa primeasca licenta" - Traverso.

12:48 - Traverso si Duru se invart in jurul adevaratului subiect.

12:37 - A inceput conferinta la care participa Viorel Duru si Andrea Traverso.

ora 11:00 - A inceput sedinta.

INFO: Sedinta Comitetului Executiv al FRF va incepe la ora 11:00, urmand ca, in jurul orei 12.00, Andrea Traverso (Directorul UEFA pentru Licentierea Cluburilor si Fair-Play-ul Financiar) si Viorel Duru (Directorul de Licentiere al FRF) sa sustina o conferinta de presa.

INFO: Se va lua o decizia si in privinta gruparii FC Bihor, promovata in Liga 1, dar care n-a obtinut licenta.

INFO: Iata care sunt cei 14 membrii ai Comitetului Executiv:

Mircea Sandu (presedinte FRF), Dumitru Dragomir (presedinte LPF), Marius Stan (reprezentant Liga 1), Cristi Borcea (reprezentant Liga 1), Marian Rusen (reprezentant Liga a 2-a), Cornel Sfaiter (reprezentant Liga a 2-a), Stefan Stana (reprezentant Liga a 3-a), Cristian Bobar (reprezentant Liga a 3-a), Octavian Goga (vicepresedinte FRF), Paul Costas (reprezentant copii si juniori), Sorin Terbea (reprezentant fotbal in sala), Marian Palarie (reprezentan fotbal feminin), Vasile Avram (seful arbitrilor) si Dumitru Costin (presedintele sindicatului fotbalistilor).

I.G.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Timisoara Bistrita licente, #Timisoara Bistrita retrogradate, #sedinta Comitet Executiv FRF , #stiri fotbal