Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Un avocat spaniol a descoperit o problema grava in fotbalul romanesc

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 10:55
4798 citiri
Un avocat spaniol a descoperit o problema grava in fotbalul romanesc

Avocatul spaniol Josep Vandellos Alamilla a scos la lumina o problema putin stiuta din subteranele fotbalului romanesc. Specializat in drept sportiv si reprezentant al unor fotbalisti din Liga 1, Vandellos Alamilla a descoperit modul in care se face "trafic ilegal de persoane" in Romania.

Tinerii fotbalisti se expun pericolului de a deveni victimele traficului ilegal de persoane, avertizeaza avocatul spaniol. In goana dupa un contract, ei accepta sa-si lase destinul in mainile unor impresari care devin ulterior propietarii drepturilor federative si, implicit, a carierei fotbalstilor, spune Vandellos pentru Stiridesport.

"Mai recent, la niste negocieri purtate pentru un club de fotbal din Romania, un agent care il reprezenta pe un fotbalist liber de contract a venit cu un contract in care, in mod literal, se prevedea ca societatea lui (nefiind vorba de un club) era 'proprietara a 100% din drepturile economice asupra jucatorului xxx', sau, cu alte cuvinte spus, ca societatea lui dintr-un paradis fiscal era proprietara baiatului si, prin urmare, daca clubul voia sa beneficieze de serviciile jucatorului, trebuia sa plateasca o suma importanta, in ciuda faptului ca jucatorul era liber de contract!!!", a explicat Vandellos.

Avocatul iberic a oferit apoi solutii pentru ca traficul ilegal de persoane din fotbalul romanesc sa ajunga istorie.

"Dincolo de rolul autoritatilor publice, apreciez ca responsabilitatea in a evita astfel de abuzuri apartine tot actorilor industriei fotbalului, incepand cu FIFA, care ar trebui sa faca un studiu oficial aprofundat asupra problemei si sa monitorizeze in detaliu toate transferurile internationale, continuand cu Cluburile, care ar trebui sa nu mai accepte sa intre in astfel de tranzactii ce implica jucatori care provin din tari in care jucatorii sunt mai vulnerabili, si terminand cu agentii de fotbalisti, care ar trebui sa isi respecte codul de conduita pe care il semneaza inainte de a obtine licenta", a adaugat el.

Traficul ilegal de persoane in fotbal este o problema tot mai prezenta in America de Sud, unde inca de la varsta de 12 ani tinerii jucatori ajung "sclavii" unor impresari.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#trafic ilegal persoane fotbal, #trafic ilegal persoane , #stiri fotbal
Comentarii