Un nou sistem in fotbalul feminin romanesc

Vineri, 09 August 2013, ora 23:50
4253 citiri
Un nou sistem in fotbalul feminin romanesc

Dupa multi ani, fotbalul feminin autohton revine la o formula competitionala pe doua esaloane valorice, anume Superliga Nationala si Liga 1, structura care va mari evident interesul si atractivitatea intrecerilor, din moment ce de acum se va promova si retrograda.

Astfel, Superliga, un fel de Liga lui Mitica in varianta feminina, are in componenta cele mai bune opt echipe ale tarii, dintr-un total de 23, gruparile primului esichier fiind alese pe criteriul rezultatelor pe care le-au avut in sezonul precedent (e vorba de cele sase participante in play-off plus alte doua care au trecut de barajul in trei).

1. Olimpia Universitatea Tehnica Cluj Napoca - castigatoarea eventului (campionat + cupa)

2. FCM Tg. Mures - vicecampioana en-titre

3. CFR Timisoara

4. Real Craiova

5. Blue Angel Cristian (Brasov)

6. FC Brazi (Prahova)

7. Navobi Iasi

8. Independenta Baia Mare

Sistemul de desfasurare: va si un sezon regulat (tur/retur, fiecare cu fiecare), primele patru clasate urmand sa dispute un turneu de play-off pentru desemnarea podiumului final. Echipe situate pe locurile 5-8 joaca un play-out pentru evitarea retrogradarii (pica in esalonul inferior cele de pe pozitiile 7-8).

Castigatoarea campionatului va reprezenta Romania in Women's Champions League, iar echipa de pe locul secund joaca in Balkan Cup.

Structura Ligii 1 (doua serii geografice):

Seria Sud

1. AFC Fair Play Bucuresti

2. CSS Targoviste

3. Universitatea Alexandria

4. Viitorul Buzau

5. Sporting Craiova

6. Otelul Galati

7. Selena Constanta

8. FC Voluntari

Seria Nord

1. Vasas Femina Odorheiul Secuiesc

2. Viitorul Reghin

3. Armonia Dolhasca (Suceava)

4. Heniu Prundu Bargaului (Bistrita Nasaud)

5. Ladies Tg. Mures

6. Olimpia II Cluj

7. SCM Bacau

Echipe nou aparute pe firmament: Otelul Galati, Selena Constanta, FC Voluntari, Dolhasca, Prundu Bargaului, Olimpia 2 (satelitul campioanei), Ladies Tg. Mures si Bacau).

Si la acest esalon se va juca dupa sistemul cu sezon regulat / play-off / play-out, cele doua castigatoare pe serii de play-off promovand in Superliga.

Startul campionatului feminin este programat pentru 8 septembrie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#campionat fotbal feminin Romania, #campioane fotbal feminin, #Olimpia Cluj in Womens Champions League , #stiri fotbal