Wayne Rooney s-a retras din nationala Angliei la doar 31 de ani

Miercuri, 23 August 2017, ora 22:02
3199 citiri
Wayne Rooney s-a retras din nationala Angliei la doar 31 de ani
Foto: Instagram/Wayne Rooney

Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria nationalei Angliei, si-a anuntat miercuri retragerea din fotbalul international, a anuntat miercuri Federatia engleza (FA) prin intermediul unui comunicat.

Atacantul lui Everton l-a informat anterior in legatura cu decizia sa pe selectionerul englez Gareth Southgate, care se pregatea sa-l convoace pentru meciurile cu Slovenia si Lituania, din preliminariile Cupei Mondiale 2018.

"Este o decizie cu adevarat dificila, pe care am luat-o dupa ce am discutat cu familia mea, cu antrenorul lui Everton si cu apropiatii mei. Sa joc pentru Anglia a fost mereu ceva special pentru mine. De cate ori am fost selectionat, ca jucator sau capitan, a fost un adevarat privilegiu si le multumesc tuturor celor care m-au ajutat. Insa cred ca a sosit momentul sa ma opresc", a precizat Rooney, citat in comunicatul FA.

In varsta de 31 ani, Wayne Rooney a marcat 53 de goluri in 119 meciuri disputate pentru nationala Albionului, cu care a luat parte la trei turnee finale ale Cupei Mondiale (2006, 2010 si 2014), precum si la trei editii ale Campionatului European (EURO 2004, 2012 si 2016).

Desemnat de patru ori in cursul carierei sale "Fotbalistul anului" in Anglia (2008, 2009, 2014, 2015.), Wayne Rooney a devenit luni al doilea fotbalist din istorie care inscrie 200 de goluri in Premier League, cu ocazia meciului pe care Everton l-a terminat la egalitate in deplasare cu Manchester City (1-1).

Wayne Rooney a cunoscut cea mai buna perioada a carierei sale la Manchester United, echipa la care a evoluat timp de 13 sezoane (2004-2017) si alaturi de care a cucerit 5 titluri de campion al Angliei, Liga Campionilor (2008) si Europa League (2017), alaturi de alte trofee.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Wayne Rooney retragere nationala Anglia , #stiri fotbal