Ziua in care se decide viitorul fotbalului romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 09:41
4207 citiri
Ziua in care se decide viitorul fotbalului romanesc

Luni, 10 octombrie. O zi ca oricare alta. Numai ca luni sunt sanse mari ca fotbalul romanesc, asa cum il stim acum, sa devina istorie iar ierarhiile sa se schimbe complet.

Cazul "Craiova", soldat cu dezafilierea Stiintei, sanctiune transformata ulterior in suspendare provizorie, este departe de final. Cele doua parti implicate, Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF), pe de o parte, si Adrian Mititelu, de cealalta parte, ameninta cu dezvaluiri incendiare.

FRF si LPF vor sustine luni, de la ora 12.00, o conferinta de presa comuna in care vor prezenta documentele in baza carora a fost scoasa din competitii Universitatea Craiova, dar si acte care atesta mai multe ilegalitati comise de Adrian Mititelu la Stiinta.

Cea mai importanta dintre acestea ar fi infiintarea unei noi societati care a incasat banii din drepturile TV, "fentand" astfel Fiscul care blocase conturile vechii firme ce administra clubul, Mitica Dragomir, presedintele LPF, acuzandu-l pe Mititelu de evaziune fiscala.

In replica, Mititelu are si el anuntata o sesiune de "dezvaluiri", dupa ce sefii fotbalului romanesc isi vor sustine cauza. In cursul saptamanii trecute, patronul Universitatii Craiova a prezentat doua documente - unul de la UEFA, in care forul continental sustine ca nu a presat FRF pentru a lua masuri impotriva Stiintei, si unul primit dupa dezafilierea echipei sale, de pe care lipsesc 3 semnaturi si care ar fi astfel nul.

Acum, Adrian Mititelu a lasat sa se inteleaga ca va veni cu o hotarare judecatoreasca de la Curtea de Apel. Magistratii ar atesta faptul ca Universitatea Craiova l-a actionat in instanta numai pe selectionerul Victor Piturca, in baza unui conflict de munca, Federatia Romana de Fotbal aparand in dosar ca urmare a unei erori.

Cum dezafilierea Craiovei a venit pentru ca FRF a fost chemata in justitia civila, aceasta dezvaluire ar putea da peste cap intregul caz si, in cazul in care Mititelu va avea castig de cauza, s-ar putea lasa cu demisii la nivel inalt.

In orice caz, ziua de 10 octombrie se anunta extrem de importanta, fie ca vorbim de prezentarea dovezilor care certifica excluderea din fotbal a unei echipe de traditie, fie ca vom primi probe despre ilegalitati incredibile comise la varful fotbalului romanesc.

Conferinta de presa comuna FRF - LPF va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com incepand cu ora 12.00.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#viitor fotbal romanesc, #conferinta presa frf lpf, #Craiova dezafiliata FRF, #dovezi caz craiova , #stiri fotbal