Ungurii au terorizat o echipa din Romania: "Rar am vazut asa ceva!"

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 12:08
7180 citiri
Ungurii au terorizat o echipa din Romania: "Rar am vazut asa ceva!"

Fotbalistii de la UTA Arad au tras o sperietura sora cu moartea in Ungaria, la un meci amical cu Honved.

Pentru ca la Arad terenul este in continuare acoperit de zapada, UTA a fost de acord sa mearga in Ungaria pentru a disputa meciul amical.

S-a dovedit a fi o decizie proasta, intrucat fotbalistii si conducerea au fost terorizati de un grup de ultrasi maghiari cu inclinatii extremiste.

Maghiarii au scandat continuu lozinci impotriva Romaniei, au aruncat cu bulgari spre jucatorii romani si au vrut sa opreasca meciul pentru a-i bate.

Partida a fost intrerupta pentru zece minute dupa ce portarul Madalin Smaranda a fost lovit cu gheata in zona tamplei.

"Nu ma asteptam deloc sa ni se intample asa ceva aici. Credeam ca venim la un meci amical, pasnic, dar era s-o patim rau cu totii. Cel mai frica mi-a fost pentru sotia si copilul meu, care erau cu mine in masina si nu stiau ce se intampla", a spus presedintele aradenilor, Giovanni Catanzariti, pentru Sport Arad.

Antrenorul aradenilor, Roland Nagy, a mentionat ca n-a mai trait asemenea clipe de groaza.

"Am trecut prin niste clipe mai putin placute. La coborarea din autocar, am fost atacati fizic si verbal, au aruncat cu un pahar in mijlocul nostru, ne-au stropit cu bere, a fost aproape sa degenereze totul. Stiindu-se faptul ca aproape orice intalnire sportiva sau de alt gen maghiaro-romana isca patimi si orgolii, ar fi trebuit sa se ia masuri ordine. Oricum, rar mi-a fost sa vad suporteri pusi atat de mult pe scandal, dar bautura si - probabil - drogurile si-au spus cuvantul", a afirmat Nagy.

Aradenii au fost insotiti in Ungaria de zece suporteri veniti in patru masini. Numai ca ultrasii maghiari i-au reperat imediat in momentul in care au ajuns la teren si i-au luat la fuga. Suporterii au fost nevoiti sa revina de urgenta in tara pentru a scapa de furia ungurilor.

C.M.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#incidente UTA Honved, #suporteri maghiari , #suporteri