Ziare.com

Brazilia - Romania, la a treia confruntare directa

Marti, 07 Iunie 2011, ora 15:25

   

Brazilia - Romania, la a treia confruntare directa
Istoria intalnirilor in iarba dintre fotbalistii tricolori si cei cariocas a inceput in urma cu 41 de ani, la turneul final al CM Mexic 1970, acel duel ramas in anale, ca spectaculozitate si neasteptat echilibru in joc, fiind de altfel singurul oficial intre cele doua tari, pana in prezent.

Iata si cum se prezinta fisele tehnice ale celor doua confruntari braziliano-romane de pe dreptunghiul verde:

Brazilia - Romania 3-2 (2-1) - 10 iunie 1970

Grupa C (considerata de "foc", care mai cuprindea pe Anglia si Cehoslovacia) din cadrul turneului final al CM Mexic '70
Stadion: Jalisco Guadalajara
Spectatori: 50.000
Arbitru: austriacul Marchall
Au marcat: Pele - 2, Jairzinho / Dumitrache, Dembrovschi

Brazilia: Felix - Alberto, Brito, Fontana, Everaldo (57 Antonio) - Clodoaldo (73 Edu), Piazza - Jairzinho, Pele, Tostao, Cesar.
Antrenor: Mario Zagallo
Romania (foto): Stere Adamache (Steagul Rosu Brasov)/28 Necula Raducanu (Rapid) - Lajos Satmareanu (Steaua), Niculae Lupescu (Rapid), Cornel Dinu (Dinamo), Mihai Mocanu (Petrolul Pl.) - Ion Dumitru (Rapid), Radu Nunweiller (Dinamo) - Alexandru Neagu (Rapid), Emeric Dembrovschi (Poli. Timisoara), Florea Dumitrache (Dinamo)/71 Gheorghe Tataru (Steaua), Mircea Lucescu (Dinamo).
Antrenor: Angelo Niculescu

Dintre cei care au alcatuit acea garnitura de vis, intre timp au ajuns sa "joace" in cer, poate cu ingerii... Adamache, Dumitrache, Mocanu, Neagu si Tataru II.

Brazilia - Romania 2-0 (2-0) - amical - 17 aprilie 1974

Stadion: Morumbi Sao Paulo
Spectatori: 70.000
Arbitru: S. Wurz (Franta)
Au marcat: Levinia si Edu
Brazilia: Leao - Ze Maria, Perreira, Piazza, Marinho - Clodoaldo (46 Carbone), Cesar, Rivelinho - Jairzinho (74 Valdomiro), Levinia, Edu.
Antrenor: Mario Zagallo
Romania: Silviu Iorgulescu (UTA) - Teodor Anghelini (Steagul Rosu Brasov), Stefan Sames (Steaua), Dumitru Antonescu (Farul), Gheorghe Cristache (Steaua) - Dudu Georgescu (Dinamo), Cornel Dinu (Dinamo), Anghel Iordanescu (Steaua)/72 Ilie Balaci (U Craiova) - Mircea Lucescu (Dinamo), Attila Kun (UTA), Dumitru Marcu (U Craiova).
Antrenor: Valentin Stanescu

Singurii fotbalisti romani care au jucat, chiar integral, in ambele dispute cu cea mai galonata nationala a istoriei "sportului rege" (Brazilia a cucerit cinci titluri mondiale pana acum) au fost Mircea Lucescu si Cornel Dinu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Remember !

Meciul de la Guadalajara a fost pe departe cel mai bun din grupa. Rominia nu sa facut de ris,a tinut piept avalansei braziliene condusa de .....MARELE PELE.
Dar a-ti uitat un lucru esential ! Un fotbalist romin a fost declarat in echipa acelui Campionat Mondial,si nu pe orice post,ci alaturi de PELE !
Peste ani,am poposit citeva zile si la Guadalajara,oras de munte si leagan de fotbal..Omul care are STATUE in Mexic,singurul romin care a fost vreodata inclus intr-o echipa a Lumii,a jucat la echipa Sport Club Bacau intre anii 66-74. Acolo l-am vazut jucind in 70,imediat dupa Mondiale. Venind in inspectie la URA Bacau,nu am ratat ocazia.Statuia arata exact asa cum l-am vazut in realitatecu zeci de ani inainte ( 1970-2000 ).

 

cum il cheama pe acel roman ?

???

dembroschi

un mare meci in 70 de o puternica echipa a romaniei de jucatori adevarati care nu se mai nasc in ziua de azi!!!!!!!!!!!!!!!!

Cum il chema ?

Emerich Dembrovschi ! A nu fi confundat cu alt fotbalist de la UTA Arad,Otto Dembrowski.Sa nascut pe Tisa la Cimpulung,este Rutean nici ungur si nici romin 100%,dar a adus Rominiei faima prin nemuritoarea statuie si locul in echipa LUMII cu Pele in frunte.Citi fotbalisti nu ar fi vista la o astfel de onoare ? Unul dintre cei ofticati a fost marele EUSEBIO. Cine a trait acele vremuri..........


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor