Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

AFP, despre vizita lui Hollande in tara noastra: Relatia dintre Romania si Franta, Europa pe care o dorim pentru maine

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 16:22
4509 citiri
AFP, despre vizita lui Hollande in tara noastra: Relatia dintre Romania si Franta, Europa pe care o dorim pentru maine
Foto: Twitter/Francois Hollande

Presedintele francez Francois Hollande se va afla marti in vizita de stat in Romania, cu trei zile inaintea unui summit european post-Brexit la Bratislava, menit sa dea un nou suflu Uniunii Europene, zguduita de decizia Marii Britanii de a parasi blocul comunitar.

Relatia dintre Franta si Romania, sustine Parisul, ilustreaza "Europa pe care o dorim pentru maine: o Europa a investitiilor, o Europa a cresterii indreptate spre tehnologiile viitorului, o Europa a securitatii", noteaza France Presse.

Hollande ajunge azi in Romania: Ce program are presedintele Frantei in tara noastra

In ochii Frantei, Romania se distinge intre celelalte tari din Europa Centrala, cum ar fi Ungaria sau Slovacia, carora seful statului francez le-a reprosat deschis joia trecuta, fara a le numi insa, ca nu isi asuma "responsabilitatea" europeana.

Si asta chiar daca, a spus Hollande, UE si-a deschis bratele "pentru a termina cu totalitarismul" dupa prabusirea blocului sovietic.

In schimb, Parisul a salutat "eforturile considerabile" ale Bucurestiului pentru punerea in aplicare a PNR - schimbul de date privind pasagerii curselor aeriene in Europa, instrument in lupta impotriva terorismului, pentru combaterea coruptiei si crimei organizate sau pentru primirea de refugiati.

Ultima vizita de stat a unui presedinte francez la Bucuresti a fost cea a lui Francois Mitterrand in 1991, reaminteste France Presse.

Pentru a simboliza dimensiunile stiintifica si industriala a relatiei franco-romane, Francois Hollande va vizita marti dimineata Laserul ELI-NP de la Magurele, aflat in centrul unui program de cercetare european destinat dezvoltarii celor mai puternice lasere din lume. Aplicatiile vor fi multiple, de la tratarea cancerului la fizica materialelor, trecand prin retratarea deseurilor nucleare.

Aberatia zilei: Traiasca Republica Socialista Romania! Asfaltare de urgenta pentru vizita lui Hollande

"Sistemul de lasere va putea dezvolta o energie reprezentand 10% din cea a soarelui", a precizat pentru AFP Victor Zamfir, directorul partii romane a acestui proiect.

In cursul dupa-amiezii de marti, Hollande va inaugura fabrica Airbus Helicopters de la Brasov, de unde "primele elicoptere ar urma sa iasa in 2018, cu conditia sa existe rapid o comanda semnificativa", a precizat pentru AFP Serge Durand, director general al acestei filiale a grupului aeronautic european Airbus.

Francois Hollande va fi insotit de circa 30 de directori de companii franceze, semn al intensitatii legaturilor economice cu Romania, unde constructorul de automobile Dacia, filiala a Renault, genereaza singur aproape 3% din PIB, noteaza agentia France Presse.

Insa aceasta vizita va fi de asemenea ocazia de a confirma seria de evenimente culturale prevazute pentru 2018, anul celebrarii centenarului Romaniei moderne, o tara marcata de o puternica traditie francofona. Aproape 15% dintre romani vorbesc limba lui Moliere, predata pe scara larga in scolile din Romania, incheia agentia franceza de presa.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Francois Hollande vizita Romania, #Francois Hollande laser Magurele, #Francois Hollande elicoptere , #presedinte Franta