Francois Hollande, in vizita oficiala in Spania - vezi ce va discuta

Joi, 30 August 2012, ora 13:56
5573 citiri
Francois Hollande, in vizita oficiala in Spania - vezi ce va discuta
Foto: Reuters

Francois Hollande va incerca joi sa sondeze intentiile Spaniei care ar putea sa apeleze din nou la solidaritate europeana, de aceasta data pentru salvarea globala a economiei sale.

Aflat la Madrid pentru prima data de la alegerea sa, Francois Hollande se va intalni cu prim-ministrul spaniol, Mariano Rajoy, pentru un pranz de lucru la Palatul Moncloa, inainte ca ambii sa faca declaratii de presa.

Apoi, presedintele francez va merge singur la intalnirea cu comunitatea franceza. Dupa terminarea vacantei de vara, Francois Hollande si-a intensificat consultarile cu oficialii europeni la capataiul zonei euro, noteaza L'Expansion.

Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, seful francez s-a aflat alaturi de cancelarul german Angela Merkel, iar marti va fi la Roma pentru a purta discutii cu prim-ministrul Mario Monti. A doua zi, Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European, va fi gazduit la Palatul Elysee.

In ceea ce priveste etapa spaniola, ea trebuie sa ofere ocazia unui punct de vedere asupra intentiilor de la Madrid, ce trebuie cat de curand sa detalieze modalitatile recapitalizarii bancilor spaniole slabite de expunerea lor in sectorul imobiliar.

Potrivit sursei mentionate, Guvernul spaniol intentioneaza sa foloseasca aproximativ 60 din cele 100 de miliarde de pe masa zonei euro, dar asteapta inca mai multe audituri, inainte de a fixa o suma precisa.

Al doilea punct aflat pe ordinea de zi a intalnirii de la Madrid il constituie o noua solicitare de asistenta a Spaniei ce ar putea fi prezentata zonei euro. Banca Centrala Europeana ia in considerare cumpararea de obligatiuni spaniole impreuna cu fonduri de salvare europeana, dar impunand conditii Madridului.

De asemenea, presedintele Hollande, care are in intentie o relatie mai putin exclusiva cu Germania, va vorbi si cu seful guvernului spaniol despre organizarea viitorului summit bilateral prevazut in octombrie, in Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Francois Hollande vizita Spania, #Francois Hollande zona euro, #criza zona euro, #criza Spania , #presedinte Franta