Hollande: Britanicii trateaza Europa ca pe un restaurant cu autoservire

Joi, 10 Mai 2012, ora 09:26
2753 citiri
Hollande: Britanicii trateaza Europa ca pe un restaurant cu autoservire
foto:presstv.com

Presedintele ales al Frantei, Francois Hollande, a declarat ca britanicii trateaza Europa ca pe un restaurant cu autoservire, intr-o contra cu prim-ministrul Regatului Unit, David Cameron.

Noul presedinte francez, socialistul Hollande, l-a atacat voalat pe David Cameron, afirmand ca britanicii trateaza Europa "ca pe un restaurant cu autoservire", potrivit Daily Mail.

Francois Hollande si-a facut cunoscuta pozitia agresiva fata de Marea Britanie in timp ce isi sublinia planurile pentru prima intalnire cu prim-ministrul David Cameron.

Intrebat cum se gandeste sa trateze cu premierul britanic, avand in vedere faptul ca liderul conservator l-a umilit in timpul unei vizite la Londra, din acest an, liderul francez a afirmat de asemenea ca se va intalni cu Cameron "repede".

Insa Francois Hollande, care se descrie ca fiind "dusmanul finantelor", a declarat ca isi va arata antipatia fata de Londra, mai scrie sursa citata. Liderul francez a condamnat o "relativa indiferenta fata de soarta zonei euro, deoarece Marea Britanie este protejata impotriva speculatiilor de cand banca sa centrala poate interveni direct pentru a-i finanta datoria".

"Europa nu este un sertar cu bani si cu atat mai putin este un restaurant cu autoservire", a precizat presedintele ales al Frantei.

In plus, dupa ce Cameron a avertizat ca moneda unica este in "pericol extrem", Hollande a sugerat ca Marea Britanie este "indiferenta fata de soarta zonei euro" si "atenta doar fata de interesele orasului (Londra - n. red.)". Aceasta in ciuda faptului ca milioane de lire sterline din banii contribuabililor britanici sunt deja folositi pentru a sprijini euro, completeaza cotidianul britanic.

Nu in ultimul rand, fiind impotriva masurilor de austeritate desemnate sa salveze euro, Francois Hollande a amenintat Marea Britanie cu noi taxe pe tot curprinsul Europei, care sa neutralizeze orasul Londra.

Noul presedinte ales al Frantei va fi investit oficial pe 15 mai, inlocuindu-l pe conservatorul Nicolas Sarkozy. O zi mai tarziu, Hollande are programata o deplasare in Germania, pentru intalnirea cu cancelarul Angela Merkel, intr-o incercare de a o convinge sa renunte la programul de austeritate pentru Europa si sa semneze un pact de crestere economica.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Francois Hollande declaratii Marea Britanie, #Francois Hollande relatie David Cameron, #Francois Hollande relatie Angela Merkel, #Francois Hollande masuri austeritate Europa , #presedinte Franta