Mosul i-a adus lui Francois Hollande o catelusa

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 16:55
1789 citiri
Mosul i-a adus lui Francois Hollande o catelusa
Foto: Le Parisien

O catelusa labrador si-a facut aparitia la Palatul Elysee in ziua de Craciun. Este cadoul pe care presedintele francez, Francois Hollande, l-a primit din partea federatiei fostilor combatanti francezi din Montreal, cu ai carei reprezentanti s-a intalnit in timpul unei vizite in Canada la inceputul lunii noiembrie.

Catelusa, pe nume Philae, de culoare neagra, in varsta de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. Informatia, care aparuse in cotidianul Le Parisien, a fost confirmata de apropiati ai presedintelui, scrie France Presse.

Dupa consultari cu anturajul sau, Hollande, care nu a avut niciodata un caine, cu exceptia perioadei de copilarie, a decis sa o numeasca pe catelusa Philae, dupa numele robotului european care a asolizat in premiera, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko.

Un nume frumos si simbolic in acelasi timp, in amintirea unui succes francez si european care a marcat anul 2014, a subliniat un consilier al presedintelui.

Debarcarea Philae la Elysee s-a facut in cele mai bune conditii: micuta nascuta la 5 octombrie 2014 a fost primita bine de personalul de la palatul prezidential, "foarte fericit" de aceasta surpriza.

Cadoul este un mod de a-i multumi sefului statului francez pentru felul in care i-a omagiat pe veteranii canadieni, in timpul numeroaselor actiuni de comemorare a celor doua razboaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014.

Predecesori ai lui Hollande la Palatul Elysee, precum Valery Giscard d'Estaing, Francois Mitterrand si Nicolas Sarkozy au avut labradori in timpul mandatelor lor, iar Jacques Chirac a avut un terrier maltez pe nume Sumo, scrie AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#catelusa Francois Hollande, #cadou Craciun Francois Hollande, #Philae Francois Hollande , #presedinte Franta