Popularitatea lui Hollande, in crestere dupa atentatele din Paris (Video)

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 09:57
1158 citiri
Popularitatea lui Hollande, in crestere dupa atentatele din Paris (Video)
Foto: Facebook/Francois Hollande

Popularitatea presedintelui francez Francois Hollande a crescut la cel mai inalt nivel in trei ani, cu sustinatori ce ii sprijina gestionarea robusta a situatiei dupa atacurile din 13 noiembrie care au ucis 130 de persoane la Paris, arata marti doua sondaje.

Increderea in Hollande a crescut de la 15% in noiembrie la 35% in decembrie, din nou la un nivel vazut ultima data in decembrie 2012, arata sondajul TNS Sofres One Point realizat pentru cotidianul Le Figaro, relateaza Reuters.

Aprobarea actiunilor lui Hollande ca presedinte a crescut de la 28% in noiembrie la 50% in decembrie, potrivit sondajului IFOP-Fiducial pentru Paris Match.

Popularitatea lui Hollande, un socialist ales in mai 2012, s-a aflat in cea mai mare parte a mandatului sau la cel mai scazut nivel pentru un presedinte francez. Acum el se plaseaza mai bine decat predecesorul sau conservator Nicolas Sarkozy in acelasi stadiu al mandatului sau, noteaza Reuters.

Hollande promite sa distruga Statul Islamic: Franta va actiona fara odihna pentru a-si proteja copiii

Cu toate acestea, un salt mai mic al popularitatii lui Hollande dupa atacurile din ianuarie a fost de scurta durata, ceea ce sugereaza un suport ce ar putea disparea din nou in asteptarea realegerii sale in 2017.

Rata somajului in Franta este acum deasupra mediei zonei euro pentru prima data din 2007, potrivit Eurostat, o cifra de natura sa raneasca ratingul lui Hollande.

63% dintre cei intervievati pentru sondajele din decembrie inca afirma ca nu au incredere in el.

Partidul socialist al lui Hollande, care acum conduce cele mai multe jurisdictii regionale, este vazut suferind pierderi uriase in alegerile regionale din 6 si 13 decembrie, chiar daca infrangerea ar putea fi mai putin dureroasa decat cea de care se temea acum cateva saptamani.

Sondajul TNS Sofres a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 1.000 de persoane intervievate la domiciliu in perioada 26-28 noiembrie.

Sondajul IFOP-Fiducial s-a bazat pe punctele de vedere ale unui numar de 983 de persoane chestionate prin telefon pe 27 si 28 noiembrie, adauga Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hollande popularitate crestere, #Hollande sondaje popularitate , #presedinte Franta