Prima vizita a lui Hollande in Romania: Ce program are presedintele Frantei

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 07:55
7136 citiri
Prima vizita a lui Hollande in Romania: Ce program are presedintele Frantei
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a ajuns, luni seara, in Romania, insa vizita de stat incepe oficial marti, cand se va intalni cu omologul sau roman, Klaus Iohannis. Printre cele mai importante lucruri pe agenda se numara si inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus de la Ghimbav.

Seful Hexagonului va fi primit,la ora 9:00, cu onoruri la Palatul Controceni si va avea o discutie cu Iohannis, iar apoi cei doi vor pleca spre Institutul de la Magurele.

Aici vor semna acorduri importante in domeniul educatiei si cercetarii. Ulterior, Hollande si Iohannis vor participa la un forum pe teme economice "Parteneriatele franco-romane de viitor", potrivit programului anuntat de Palatul Elysee.

La ora 13:00, Hollande se va intalni cu premierul Dacian Ciolos in cadrul unui pranz oficial.

De la Bucuresti, presedintele francez se va deplasa in judetul Brasov, unde va inaugura fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav, iar la eveniment va fi prezent si premierul Dacian Ciolos.

Marti seara, Klaus Iohannis va oferi o cina oficiala pentru presedintele francez.

Vizita de stat a presedintelui Frantei vine in contextul mai multor vizite si intalniri la nivel inalt care au avut loc in ultimii doi ani. Amintim vizita presedintelui Klaus Iohannis la Paris, in februarie 2015, urmata de revizuirea si semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic romano-francez de catre premierii celor doua state chiar in iunie anul acesta.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, o atentie deosebita va fi acordata in cadrul vizitei dimensiunii economice, Franta fiind al patrulea partener comercial al Romaniei si al cincilea investitor in tara noastra.

De altfel, Hollande este insotit de o delegatie de 30 de directori de companii franceze.

De asemenea, va fi inaugurata, de catre cei doi presedinti, pregatirea concreta a Sezonului cultural incrucisat, proiectul comun prin care se va marca, in Franta si in Romania, Centenarul crearii Romaniei Moderne (1918 - 2018).

Un subiect foarte important al discutiilor va fi relansarea proiectului european, inclusiv in pregatirea reuniunii informale in format UE-27, care va avea loc la Bratislava, la 16 septembrie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#program Hollande Romania, #vizita Hollande Romania, #presedinte Franta vizita Romania , #presedinte Franta