Razvan Burleanu ii raspunde lui Gica Popescu printr-o scrisoare dura

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 17:17
2358 citiri
Razvan Burleanu ii raspunde lui Gica Popescu printr-o scrisoare dura

Razvan Burleanu e cu siguranta cel mai surprinzator candidat la sefia FRF, dar in niciun caz usor de invins.

Presedintele Federatiei Romane de minifotbal a continuat joi "razboiul" inceput miercuri cu Gica Popescu.

Deranjat ca "Baciul" l-a acuzat de lipsa de respect si ca 'vorbeste doar pentru a se afla in treaba', Burleanu ii raspunde contracandidatului sau printr-o scrisoare dura.

In scrisoarea ce-o puteti citi mai jos, Burleanu aminteste de problemele pe care Popescu le are in Dosarul Transferurilor, de prietenia acestuia cu fratii Becali, precum si de afacerile soldate cu esec.

Gica Popescu a rabufnit: Saracul, vorbeste ca sa se afle in treaba!

Dar iata scrisoare deschisa a lui Razvan Burleanu pentru Gica Popescu:

"Domnule Gica Popescu

Vreau sa va asigur ca, in foarte mare masura, consider cariera dumneavoastra sportiva ca fiind una examplara si as oferi-o spre ilustrare oricarui tanar jucator aflat la inceput de parcurs profesional. Va admir deopotriva talentul, efortul depus pentru a valoriza o inzestrare sportiva deosebita si tenacitatea profesionala cu care ati parcurs etapele carierei fotbalistice. Ati fost cu adevarat un profesionist si, asa cum spuneti, parcursul dumneavoastra sta marturie.

Imi permit, totusi, sa nu fiu de acord cu dumneavoastra atunci cand spuneti ca v-am atacat. Prin "atac" eu inteleg sa faci afirmatii defaimatoare despre o persoana, sa o calomniezi, adica sa spui lucruri neadevarate, reprobabile sau sa faci insinuari lipsite de acoperire. Eu, domnule Gheorghe Popescu, m-am referit in declaratiile mele doar la lucruri care sunt de notorietate si verificabile. Am spus ca statul roman va urmareste penal pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, infractiuni comise chiar in domeniul sportiv pe care doriti sa-l conduceti. Am spus ca ati fost asociat cu persoane considerate ca fiind cel putin dubioase. Am spus ca ati avut cateva nereusite in afaceri soldate cu insolventa sau faliment. Acestea nu sunt atacuri domnule Gheorghe Popescu, ci sunt lucruri care trebuie spuse si evidentiate de vreme ce ati ales sa intrati in competitia pentru cea mai inalta functie dintr-o institutie care este de utilitate publica. Mai mult, sa stiti ca este absolut legitim ca membrii afiliati ai FRF sa aiba ocazia sa aleaga in cunostinta de cauza.

De ce domnule Gheorghe Popescu aveti pretentia ca ar trebui sa ne facem ca nu stim despre aceste lucruri? De ce vreti sa le trecem cu vederea? Am senzatia ca ati vrea sa facem abstractie de una dintre identitatile dumneavoastra, cea indoielnica si sa o favorizam pe cea decenta a sportivului care ati fost. Insa, surpriza! Domnule Gheorghe Popescu, sunteti una si aceeasi persoana! Iar persoana este garantia proiectului pe care il prezinta. Sa stiti ca nimeni nu a fixat criterii de integritate pe lumea aceasta ca sa-i necajeasca pe altii, ci pentru ca faptele sociale din trecut pot spune cate ceva despre cum vor actiona in viitor.

M-ati acuzat de lipsa de respect dar, iar imi permit sa nu fiu de acord cu dumneavoastra. A spune lucrurilor pe nume, fara sa denaturezi adevarul, nu consider ca este obraznicie, ci cred ca se numeste responsabilitate. Faptul ca unii oameni aleg sa faca fapte pe care societatea le considera nerespectabile este o chestiune care tine de constiinta fiecaruia, nu de bunul-simt al publicului. Nu ma pot abtine in acest context sa nu va intreb, cum de dumneavoastra, care invocati respectul, spuneati ca v-ati retras din comisia UEFA in care activati pentru a nu-i afecta imaginea, dar, in acelasi timp, vreti sa fiti presedintele fotbalului din Romania? Sa fim noi oare mai putin demni de scrupulele si respectul dumneavoastra?

M-ati invitat sa discutam "pe proiecte", insa pana acum am intrat in dezbatere critica doar cu proiectul meu pentru ca al dumneavoastra, in mod mai mult sau mai putin surprinzator, nu exista. V-ati prezentat candidatura cu o poza de grup si o compilatie de idei. Sunt convins ca veti avea un proiect pana la urma, dar, fara sa vreau sa fiu polemic sau insinuant, imi permit totusi sa va intreb: daca va macina soarta fotbalului romanesc, de ce nu a fost gata pana acum? De ce trebuie sa va informati in ultima clipa despre alte sisteme fotbalistice si nu v-ati facut temele din timp? Eu cred ca o astfel de analiza ar fi trebuit sa inceapa inca de acum cativa ani, pentru ca informatia sa poata fi decantata, altminteri riscati sa va treziti in final cu un document copy-paste.

Mi-ati spus domnule Gheorghe Popescu ca "vorbesc fara sa stiu" despre dumneavoastra si fostii colegi de nationala "cu care (ati) facut performanta". Tin sa va spun ca va inselati amarnic! Nu doar eu stiu, ci suntem foarte multi cei care stim! Va rog sa nu ne mai priviti ca pe niste infantili carora le poti umple capul de confuzii! Va propun sa jucam impreuna pe terenul realitatii, nu al mistificarilor ieftine.

Performantele dumenavoastra si ale colegilor pe care i-ati mentionat au fost de natura sportiva (atletica), nu institutionala. Dumneavoastra v-ati petrecut adolescenta si tineretea pe terenul de sport, pregatindu-va pentru performanta sportiva. Alti oameni si-au petrecut adolescenta si tineretea pregatindu-se pentru performanta institutionala. De altfel, as vrea sa va intreb: dumneavoastra ati fi de acord ca in primul unsprezece al echipei nationale sa intre un manager profesionist, doar pentru ca, in timpul liber, mai joaca si ceva fotbal? Ma cam indoiesc. Asadar, nu consider ca aveti pregatirea scolara si profesionala necesare pentru ocuparea functiei pentru care candidati, iar acesta este motivul pentru care intretineti confuzia intre performanta sportiva si cea organizationala.

V-ati intrebat in ultima vreme, domnule Gheorghe Popescu, cum de intr-o tara cu potential fotbalistic si vocatia performantei sportive traim cu sentimentul acut al incremenirii in subdezvoltare? Probabil ca nu, de vreme ce pare ca vreti sa asigurati continuitatea unui sistem decrepit, lipsit de fermentii performantei, unde urechismul si ignoranta sunt la ele acasa, in Casa Fotbalului.

In competitia globala a vremurilor noastre, generatoarele de performanta sunt stiinta, meritocratia, creativitatea, cinstea si cooperarea. Candidez pentru a promova o astfel de viziune si pentru a scoate FRF de sub zodia improvizatiei. Prin urmare, nu va asteptati sa primiti un cec in alb pentru o alta categorie prefesionala decat cea in care ati activat".

Gica Popescu si Mircea Sandu, desfiintati: Distrug fotbalul romanesc

Razvan Burleanu si-a anuntat oficial luna trecuta candidatura la alegerile pentru presedintia FRF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Razvan Burleanu scrisoare Gica Popescu, #Razvan Burleanu atac Gica Popescu , #alegeri FRF