Razvan Burleanu si Ionut Lupescu, fata in fata inaintea alegerilor: Plusuri si minusuri pentru cei doi candidati

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 20:00
4484 citiri
Razvan Burleanu si Ionut Lupescu, fata in fata inaintea alegerilor: Plusuri si minusuri pentru cei doi candidati
Foto: Hepta.ro

Miercuri vom afla cine va conduce Federatia Romana de Fotbal in urmatorii patru ani, iar marele duel se va da intre Razvan Burleanu si Ionut Lupescu. In cursa mai sunt inscrisi Marcel Puscas si Ilie Dragan, dar acestia au sanse infime.

Inaintea alegerilor, Ziare.com va prezinta cate cinci parti pozitive si cinci negative pentru cei doi favoriti la castigarea alegerilor de miercuri.

Partile pozitive ale lui Razvan Burleanu:

1. A insistat pentru introducerea regulii U-21 la nivelul Ligii 1, prin care fiecare echipa este obligata sa aiba pe teren un jucator eligibil pentru nationala de tineret.

2. A reorganizat Federatia Romana de Fotbal dupa un model corporatist, a introdus noi metode de lucru, ceea ce a dus la un plus de transparenta fata de mandatul lui Mircea Sandu.

3. In mandatul sau au fost atrasi sponsori importanti la Federatia Romana de Fotbal.

4. Comunicarea cu suporterii a fost un plus major in ultimii patru ani, astfel ca si numarul spectatorilor de la meciurile de pe teren propriu a crescut, chiar daca rezultatele au fost oscilante. In mandatul sau s-au creat primele Fan Zone-uri din istoria echipei nationale.

5. In mandatul sau s-au realizat o serie de trialuri in strainatate pentru descoperirea tinerilor jucatori romani din diaspora.

Partile negative ale lui Razvan Burleanu:

1. Rezultatele sportive au ramas in nota ultimilor ani din mandatul lui Mircea Sandu. Singurul plus este calificarea la EURO 2016, cu mentiunea ca formatul competitiei s-a schimbat si au putut participa 24 de echipe, fata de 16 precum la editiile anterioare.

2. Numirea lui Christoph Daum a fost un fiasco. Neamtul a avut cel mai mare salariu din istoria echipei nationale, dar si cele mai proaste rezultate in campania de calificare. Mai mult, Burleanu s-a ascuns in spatele Comisiei Tehnice cand a venit momentul despartirii.

3. Cu exceptia ultimului an, cand se pregatea intens de campania electorala, a ignorat in mare masura oamenii din fotbal si s-a inconjurat de persoane care nu si-au dovedit utilitatea pe zona tehnica.

4. A condus FRF precum un politician, in sensul ca a promis marea cu sarea si a realizat foarte putine lucruri, dand adesea vina pe "greaua mostenire".

5. A preluat modelul Mircea Sandu si a incercat sa il perfectioneze. Fotbalul profesionist a fost adesea ignorat si ironizat, in timp ce cluburile de futsal sau fotbal feminin au avut intaietate si au primit cadouri. Totul pentru ca un vot de la futsal valoreaza cat unul de la Liga 1.

Partile pozitive ale lui Ionut Lupescu:

1. Vine dupa o experienta importanta la UEFA, unde a condus departamentul tehnic in ultimii ani.

2. A reusit sa atraga alaturi de el nume importante ale fotbalului romanesc precum Cristi Chivu, Florin Raducioiu ori Costel Galca. In plus, Mircea Lucescu va avea un rol de consilier in cazul in care Lupescu va castiga alegerile.

3. Relatiile create la UEFA il vor ajuta sa obtina fonduri importante pentru fotbalul romanesc si sa aduca diverse competitii internationale.

4. Are o capacitate tehnica mai mare decat cea a lui Burleanu pentru a implementa o strategie care sa resusciteze fotbalul romanesc.

5. Are capacitatea de a-si asuma deciziile luate si nu se ascunde dupa cuvinte, precum Razvan Burleanu.

Partile negative ale lui Ionut Lupescu:

1. Si-a asociat imaginea cu factori politici precum Liviu Dragnea si Gabriela Firea. Exista suspiciuni ca a hotarat sa candideze doar dupa ce Dragnea i-a promis sustinerea completa.

2. Nu a reusit sa clarifice acuzatiile aduse de Razvan Burleanu in campania electorala, conform carora ar fi sifonat bani din conturile FRF cand era directorul general al forului.

3. Vrea sa reorganizeze Liga 1 si sa introduca un sistem primavara-toamna, pe care nicio tara din fotbalul care conteaza nu il are.

4. Intentioneaza sa desfiinteze departamentele de marketing, comunicare si juridic, care in mandatul lui Burleanu au functionat. El vrea sa le externalizeze si sa semneze contracte cu diverse firme.

5. In campania electorala nu a reusit sa expuna clar care sunt principalele proiecte pe care vrea sa le implementeze daca va castiga alegerile.

Ziare.com transmite in direct alegerile de la FRF, miercuri dupa ora 11:00.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#alegeri FRF, #proiect Ionut Lupescu FRF, #Razvan Burleanu alegeri FRF , #alegeri FRF