FRF, data in judecata: Se poate ajunge la anularea numirii lui Daum in functia de selectioner

Vineri, 05 August 2016, ora 18:39
7028 citiri
FRF, data in judecata: Se poate ajunge la anularea numirii lui Daum in functia de selectioner
Foto: FRF

Reprezentantul cluburilor din Liga I in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, Florin Prunea, a declarat ca a actionat in judecata FRF si solicita anularea in totalitate a hotararii din 7 iulie, printre deciziile luate atunci aflandu-se si numirea tehnicianului german Christoph Daum in functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei.

Dosarul a fost inregistrat sub nr. 21467/300/2016 si a fost deschis la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, potrivit Agerpres.

In opinia lui Florin Prunea, Comitetul Executiv al FRF din 7 iulie nu a fost intrunit statutar deoarece nu s-a realizat cvorumul de jumatate plus unu dintre membrii sai. Comitetul Executiv al FRF este format din 14 membri, iar la 7 iulie au absentat sase dintre acestia: Gino Iorgulescu, Valeriu Argaseala, Florin Prunea, Stefan Stana, Kyros Vassaras si Emilian Hulubei.

Prezenti au fost Razvan Burleanu, Octavian Goga, Marius Burca, Alexa Krenek, Catalin Cighir, Cristian Vornicu, Alin Cioban si Auras Brasoveanu, insa, conform lui Florin Prunea, ultimul dintre acestia si-a pierdut calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF in urma unei decizii definitive a unei instante judecatoresti prin care a fost condamnat pentru tentativa la inselaciune.

"Am contestat decizia Comitetului Executiv din 07.07.2016 la instanta judecatoreasca competenta. Acesta era urmatorul demers, normal de altfel, dupa protestul pe care l-am comunicat Federatiei vizavi de modul in care au organizat acea sedinta. Nu mi se pare normal sa fim pusi sa votam in alb, fara sa ni se trimita si noua documentele supuse votului. Noi (reprezentantii cluburilor din Liga I - n.red.) practic nu avem posibilitatea de a ne consulta cu cei care ne-au trimis acolo referitor la deciziile care sunt supuse votului. De aia am si ales sa nu ne ducem.

Eu acolo nu sunt Prunea Florin, acolo sunt reprezentantul cluburilor din Liga I, carora trebuie sa le explic ce se discuta si ce decizii se iau, cum am votat eu, de ce am votat intr-un anumit mod, si asa mai departe. Imi doresc transparenta totala in procesul decizional, fata de toate cluburile. De aia o si pretind. Mai ales pe aspectele de natura financiara. Sa revenim inapoi in 2016 ca mi se pare ca ne indepartam in timp. Nu in directia buna, daca ma intelegeti", a spus Prunea.

Florin Prunea nu intelege de ce conducerea FRF a simtit nevoia sa mai treaca inca o data numirea selectionerului Christoph Daum prin Comitetul Executiv la 22 iulie daca instalarea acestuia fusese legala inca de la sedinta din 7 iulie.

"Intrebati federatia de ce a simtit nevoia sa ia act inca odata, prin decizia Comitetului Executiv din 22.07.2016, ca in sedinta din 07.07.2016 a fost numit selectioner Christoph Daum. E vreo problema cu hotararea din 07.07.2016? Intreb si eu asa. Vreau sa revenim la normalitate. Normalitatea inseamna in primul rand ca aspectele care privesc Liga I sa nu fie decise de Liga a III-a, fotbalul in sala si fotbalul feminin si mai inseamna sa nu ne trezim peste noapte cu reguli discriminatorii, care ne afecteaza activitatea si performantele", a afirmat Prunea.

Dumitru Maereanu, avocatul lui Florin Prunea, a declarat, ca este posibil sa solicite si anularea deciziei din 22 iulie prin care Comitetul Executiv al FRF a luat act de numirea lui Christoph Daum.

"Analizam posibilitatea modificarii cererii de chemare in judecata in sensul de a solicita si anularea actelor subsecvente, respectiv a hotararii C.Ex. din 22.07.2016. Partial, adica aceea care se refera la numirea lui Daum, strict pentru ca e un punct care face parte din cealalta hotarare si pentru ca FRF incearca astfel sa acopere nelegalitatea pe care a savarsit-o", a spus Maereanu.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#FRF data judecata, #FRF proces Prunea , #nationala