Loteria Romana vrea 187.500 de lei de la FRF

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 14:44
1189 citiri
Loteria Romana vrea 187.500 de lei de la FRF
Foto: Loteria Romana

Loteria Romana solicita Tribunalului Bucuresti sa oblige Federatia Romana de Fotbal sa restituie Companiei Nationale suma de 187.500 de lei, primita de FRF in perioada 2001 - 2005, in baza unor conventii incheiate intre cele doua parti cu privire la pronosticurile sportive.

Tribunalul Bucuresti a fixat primul termen al procesului pentru data de 19 mai.

Concret, avocatii Companiei Nationale Loteria Romana solicita instantei sa anuleze trei conventii incheiate intre Loterie si Federatia Romana de Fotbal, intre 20 decembrie 2001 si 11 ianuarie 2005, in baza carora FRF a primit esalonat suma de 187.500 de lei.

CN Loteria sustine in actiunea depusa in instanta ca aceste conventii au fost incheiate prin fraudarea legii.

"Apreciem ca respectivele conventii au fost incheiate avandu-se in vedere in mod ilicit dispozitiile Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000. La data incheierii conventiilor, Compania Nationala Loteria Romana era obligata sa vireze intregul profit net din incasarile obtinute in urma activitatii de pronosticuri sportive numai la Ministerul Tineretului si Sportului (art. 6, alin 3 din Legea 69/1998), astfel ca apreciem ca este absolut evidenta fraudarea legii cu ocazia intocmirii conventiilor respective", sustin avocatii Loteriei Romane.

Un exemplu concret ar fi, potrivit aparatorilor Loteriei Romane, cazul incheierii conventiei din 2001, moment la care era in vigoare O.U.G. nr. 69/29.12.2008 prin care se reglementa ca profitul net al companiei sa fie virat Ministerului Tineretului si Sportului, care urma sa sprijine activitatile sportive, inclusiv Federatia Romana de Fotbal.

Ca urmare a acestei situatii, "FRF a primit si 20% din incasarile CNLR-SA, dar si o cota parte repartizata de Ministerul Tineretului si Sportului din intreg profitul net virat de CNCLR", spun avocatii Loteriei Romane.

Intre Loteria Romana si FRF mai exista un proces, la instanta suprema, in recurs, pentru recuperare de bani. Astfel, Loteria Romana trebuie sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) doar o cota parte din veniturile realizate in urma pronosticurilor sportive si nu din pariuri, isi motiveaza Curtea de Apel Bucuresti decizia de anul trecut prin care a stabilit ca Loteria nu mai trebuie sa plateasca FRF 17,3 milione de lei.

Compania Nationala Loteria Romana a facut apel, in 2008, impotriva sentintei Tribunalului din 5 decembrie 2007, prin care a fost obligata sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) 173 de miliarde de lei vechi.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Loteria Romana FRF, #Loteria FRF proces, #Loteria Romana proces , #nationala