Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandal de proportii la FRF: Cum au fost pacaliti copiii de la nationala de juniori

Vineri, 28 Martie 2014, ora 21:39
2483 citiri
Scandal de proportii la FRF: Cum au fost pacaliti copiii de la nationala de juniori

Componentii lotului national de juniori sub 17 ani al Romaniei au fost pacaliti de noua conducere a FRF.

Cel putin asta lasa sa se inteleaga directorul federal Daniel Prodan.

Fostul component al "Generatiei de Aur" a dezvaluit, prin intermediul unei scrisori deschise, ca a platit din propriul buzunar diurnele micilor fotbalisti. Diurne care le-au fost promise de conducerea Federatiei, care insa a "uitat" sa puna la dispozitie si banii necesari.

Iata scrisoarea lui Prodan:

"Observ, cu tristete, de cateva zile o campanie prin care se incearca pe surse din partea unor anonimi care nu isi asuma responsabilitatea spuselor denigrarea persoanei mele. Sa punem lucrurile la punct. Numele meu este Daniel Prodan. Pentru unii Tatuca, pentru altii Didi...

Chestiunea pusa in discutie e cu mult mai presus de calitatea de fotbalist pe care am avut-o la un moment dat. Ma simt atat de lezat ca om incat nu stau sa invoc cele peste 50 de selectii la nationala sau visul american din 94, pe care l-am trait si in egala masura l-am creat, alaturi de ceea ce oamenii au numit Generatia de Aur, pentru milioane de compatrioti. Nu vorbesc nici despre trofeele cucerite cu Steaua, cel mai reprezentativ club al nostru, asa cum nu ma voi referi nici la cariera mea internationala la nivel de echipe de club.

Aici nu e vorba despre jucatorul care am fost ori despre conducatorul care sunt... E vorba despre caracterul meu, despre coloana mea vertebrala, despre principii, despre educatie, despre mediul in care m-am format si traiesc. Provin dintr-o parte a tarii unde oamenii au demnitate si unde discutiile se poarta indiferent de subiect sau ton, numai daca oamenii se privesc in ochi.

Subiectul diurnei pentru juniori este foarte simplu din punctul meu de vedere si nu am ce si fata de cine sa ma justific. Am fost in ultimul timp discret in ceea ce priveste aparitiile publice, pentru simplul motiv ca nu imi place sa ies in fata si sa vorbesc doar de dragul de a o face. Prefer sa ma exprim cand am ceva de spus. Acum, sunt dator, fata de mine in primul rand, si fata de toti cei pe care nu i-am dezamagit ca fotbalist sa pun lucrurile la punct.

Eu, in calitate de conducator al delegatiei nationale Under 17 la Turul de Elita din Scotia am ridicat la plecarea din Romania diurnele delegatiei. Staff tehnic si administrativ. Am intrebat daca jucatorii au diurna de nu mai putin de trei ori si de fiecare data am primit raspuns negativ. La sosirea in Scotia insa, fotbalistii au deschis aceasta discutie si mi-au relatat faptul ca la intalnirea avuta cu sefii FRF la Mogosoaia li s-a promis ca vor beneficia de o suma modica pentru aceasta deplasare. Am hotarat de comun acord cu antrenorul lor, Costel Galca, sa rezolvam problema si le-am onorat promisiunile facute (nu de mine personal) in tara. Atat si nimic mai mult! Restul, pentru mine sunt discutii inutile, pretexte sau incercari jenante de a pasa responsabilitatea.

Cum am mai spus, mie intotdeauna mi-au placut lucrurile directe, fie ca vorbim de actiuni ca fotbalist ori de comunicare in calitate de conducator. Ca fundas, am preferat jocul barbatesc si ma mandresc cu asta. Sa fim deci barbati si in chestiuni administrative!. De acolo de unde vin, din Maramures, am ramas cu o vorba: Pe unde vreti voi sa urcati acum, eu am coborat de septe ori.

Daca aceasta polemica inutila reprezinta unul dintre primele semne ale schimbarii in guvernanta fotbalului romanesc, eu unul am puterea sa ma ridic si sa spun: Nu, mersi! Suntem pe un drum gresit! Nu ca fotbalisti, fosti fotbalisti, antrenori sau conducatori. Ca oameni domnilor, ca oameni!"

Probleme la FRF: Directorul forului, dat afara de Burleanu

Dupa ce acest scandal a "rasuflat" in presa, presedintele FRF, Razvan Burleanu, a decis sa-l demita pe Prodan din functia de director federal.

M.D.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Didi Prodan FRF, #scandal bani FRF, #nationala under 17 Romania , #nationala