FRF reactioneaza dupa aparitia informatiei conform careia UEFA a inchiriat alte stadioane pentru Euro 2020

Vineri, 08 Februarie 2019, ora 11:14
11199 citiri
FRF reactioneaza dupa aparitia informatiei conform careia UEFA a inchiriat alte stadioane pentru Euro 2020
Foto: FRF

Federatia Romana de Fotbal a reactionat dupa ce joi a aparut o informatie conform careia, satula de promisiunile incalcate ale guvernului Romaniei, UEFA a inchiriat alte stadioane pentru Euro 2020.

Prinr-un comunicat de presa, FRF dezminte informatia publicata ieri si anunta ca "pregatirile se deruleaza conform planului initial".

Iata comunicatul Federatiei Romane de Fotbal:

"In urma informatiilor recent aparute in media despre terenurile si stadioanele dedicate EURO 2020, Federatia Romana de Fotbal face urmatoarele precizari:

1. Conform graficului prestabilit, UEFA a trimis, pe 31 ianuarie a.c., echipelor participante la calificarile Campionatului European 2020 catalogul bazelor de cantonament recomandate in fiecare oras gazda al EURO 2020. Bucurestiul figureaza cu bazele de la Mogosoaia, Berceni si Voluntari. Acestea au fost propuneri de cantonament de la bun inceput si nu au fost schimbate in varianta finala a catalogului UEFA. Daca doresc, echipele participante care isi stabilesc cartierul general in Romania vor putea opta pentru una dintre cele trei variante de mai sus, urmand a suporta si cheltuielile cu inchirierea acestor baze de cantonament.

2. Catalogul facilitatilor sportive pentru EURO 2020 va fi completat intr-o etapa ulterioara cu stadioanele de antrenament si hotelurile disponibile pentru echipele care vor juca un singur meci in orasele gazda, asa-zisele echipe de 'tranzit'. Aceste stadioane vor fi puse la dispozitia UEFA pentru antrenamentul echipelor cu titlu gratuit. Cazarea va fi platita de echipe. Stadioanele Ghencea, Giulesti si Arcul de Triumf vor putea fi luate in consideratie in 2020 pentru sectiunea 'tranzit' a catalogului UEFA in masura in care acestea vor fi functionale. De asemenea, stadionul Dinamo urmeaza o procedura speciala pentru a recupera intarzierile aparute si a se inscrie in catalogul UEFA.

3. Niciun oras dintre cele 12 gazde ale EURO 2020 nu a desemnat stadioanele de antrenament, intrucat UEFA nu a cerut inca aceste nominalizari.

4. UEFA nu a luat nicio decizie intempestiva, de urgenta sau de criza pentru niciun oras gazda, deci nici pentru Bucuresti. Pregatirile se deruleaza conform planului initial."

In 2014, cand a primit organizarea a patru meciuri de la turneul final din 2020, statul roman si-a luat angajamentul sa reconstruiasca patru stadioane, pe care sa se poata antrena nationalele care vor juca pe Arena Nationala. Au fost ales stadioanele Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo si Rapid.

Promisiunile au fost insa nerespectate, iar specialistii UEFA, care au venit in inspectie la Bucuresti in urma cu cateva luni, au decis, potrivit cotidianului Prosport, sa nu mai riste si sa inchirieze alte baze de pregatire. Astfel, UEFA a optat pentru baza din Berceni (FCSB), Centrul National de Fotbal Mogosoaia (Federatie Romane de Fotbal) si stadionul Concordia din Chiajna.

Vezi:

  • Arena Nationala va gazdui 4 meciuri de la Campionatul European din 2020, trei din faza grupelor si unul din optimi. Daca se califica, nationala Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

    I.G.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
    PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
    Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
    Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
    Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
    Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
    #FRF comunicat UEFA stadioane, #FRF comunicat EURO 2020, #UEFA inchiriat stadioane , #stiri FRF