Penibilul razboi al lumilor din fotbalul romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 03 Iunie 2017, ora 08:29
4727 citiri
Penibilul razboi al lumilor din fotbalul romanesc

Cu ceva mai putin de un an pana la alegerile pentru conducerea FRF, "oamenii de fotbal" din Romania au renuntat la aparente si se razboiesc pe fata. O disputa cu accente penibile, in care evolutia fotbalului romanesc nu intereseaza pe nimeni.

Tonul a fost dat de numitul Gabi Bodescu, secretar general adjunct al Federatiei si unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Razvan Burleanu. In timpul unei emisiuni TV in care secretarul general al LPF, Justin Stefan, era invitat, Bodescu i-a trimis acestuia mai multe mesaje.

Daca indignarea publica a aparut in primul rand din cauza tonului folosit de Bodescu, eu as vrea sa remarc amenintarile copilaresti ale acestuia. Un om care nu a existat la nivel de fotbal inainte de 2014 ameninta cu "bratul lung al justitiei" orice candidat cat de cat credibil al lui Burleanu la alegerile din 2018.

In acelasi timp, el il linguseste pe interlocutorul pe care tocmai il jignise intr-o incercare disperata de a-l opri pe acesta sa vorbeasca despre neregulile din Federatie. Iar asta arata cam cat de lipsit de transparenta este mandatul lui Burleanu, ca sa nu folosesc cuvinte mai dure.

Reactia lui Razvan Burleanu dupa ce mesajele au ajuns in presa? Pai, a spus ca nu e de acord. Si atat. Colaboratorul sau apropiat jigneste si ameninta inclusiv in numele tau, iar tu te dezici doar la nivel declarativ, respectivul pastrandu-si postul? Pai, in conditiile astea, realitatea este ca Burleanu si-a asumat tacit mesajele lui Bodescu.

Circul continua cu Florin Prunea, component al "Generatiei de Aur" si membru in Comitetul Executiv al FRF. El spune ca va lua mesajele respective si le va trimite la FIFA, UEFA, dar si catre federatiile din Europa. De ce? Pai, as spune ca degeaba.

FIFA, UEFA sau vreun presedinte de federatie de pe "batranul continent" nu pot lua masuri impotriva lui Bodescu, iar Prunea stie asta. Dar vrea sa trimita mesajele chiar si asa pentru ca "toata lumea sa vada cine este Burleanu". Frumos, dragut, dar cui ii pasa? In afara de o lovitura data fotbalului romanesc in ansamblu, gestul lui Prunea nu va avea vreun alt efect.

Urmeaza Gica Popescu, asa zisa victima din 2014, omul care din mare favorit sa preia conducerea fotbalului romanesc a ajuns, in numai cateva ore, infractor condamnat si incarcerat. Sa spui ca Burleanu e responsabil pentru condamnarea lui Popescu e o gluma proasta. Povestea e simpla: daca fostul fundas nu facea magariile alea cu fratii Becali, nu ajungea la inchisoare. Punct.

Fara a avea dreptul sa candideze in 2018, Popescu face un joc destul de evident. Pe de o parte spune ca nu mai vrea sa auda de sefia FRF si, in general, de fotbal, dar pe de alta parte participa la intalniri alaturi de fostii coechipieri din echipa nationala punand la cale un dosar al unui candidat comun.

O sa-mi spuneti ca e foarte bine, ca se implica oameni noi. Si asa este, este foate bine pana la un punct, punctul asta insemnand transparenta. Nu poti sa pretinzi conducerea fotbalului romanesc lucrand pe la restaurante si mai stiu eu pe unde, informand microbistul de rand in ultima clipa, atunci cand ii trantesti in fata o carticica pe care n-o va citi nimeni si care contine "planul" tu pentru un mandat. In aceste conditii, FRF s-ar afla intre Burleanu si Burleanu 2, efectul fiind acelasi, chiar daca oamenii se schimba.

Omul la care nu se gandeste nicio tabara, microbistul, este bun doar sa plateasca nota de plata, fara a avea insa dreptul la o opinie cat de mica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bodescu scandal FRF, #Burleanu alegeri FRF, #FRF alegeri 2018, #Gica Popescu alegeri FRF , #stiri FRF