Cele mai ciudate automate din lume - vezi ce vand ele (Galerie foto)

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 23:44
17150 citiri
Cele mai ciudate automate din lume - vezi ce vand ele (Galerie foto)
Foto: hicomm

Lumea devine din ce in ce mai atuomatizata. Noi insine putem spune ca, in anumite momente, ne comportam ca o masina. Cumparam cafea de la automat, automatele ne vand si bilete de tren sau metrou. Daca ramanem fara cartela la telefonul mobil, avem un automat aproape.

In lume exista automate pentru vanzarea multor marfuri si produse, care mai de care mai ciudate. Iata cateva exemple prezentate de Hicomm:

Automat pentru vanzare racilor si crabilor

Nu cred ca va surprinde faptul ca aceasta masinarie se gaseste in China. Cu ajutorul ei, localnicii si oaspetii de peste hotare pot cumpara raci si crabi. Este de inteles existenta unui astfel de automat in China, din moment ce chinezii sunt cunoscuti ca mari iubitori ai fructelor de mare. Automatul se bucura de un numar mare de clienti si datorita preturilor mici practicate, ca urmare a disparitiei intermediarilor.

Automat pentru jucarii sexuale

Acest automat, atat de util in situatii speciale, purtand numele de Gyeongju Love Metal, ne arata ca asiaticii nu se dau in vant doar dupa fructe de mare, ci si dupa jucarii sexuale, care pot fi cumparate in plina strada.

Automat pentru aur

Poate fi intalnit doar intr-o singura tara, Emiratele Arabe Unite, instalat fiind in hotelul Emirates Palace Hotel din Abu Dhabi. De la automatul, numit Gold to Go, se pot cumpara lingouri de 24 de karate de diferite marimi, precum si monede, dupa preferinte. Automatul este creat de compania germana TG Gold-Super Markt, fiind montat in 2010.

Automatul pentru vanzare de biciclete

A aparut pentru prima data pe piata olandeza in anul 2005, o tara in care bicicleta se bucura de o imensa popularitate si unde aproape toti locuitorii adora mersul pe doua roti. Initial, automatul vindea bicicletele, dar, pana la urma, proprietarii s-au hotarat ca acestea sa fie inchiriate. In Olanda sunt montate mai multe automate asemanatoare.

Automat pentru vanzarea de parti ale corpului uman

Suna ciudat, dar asa ceva chiar exista. Aici puteti descoperi maini, picioare, nasuri si alte parti ale corpului uman. Automatul se numeste The Body-O-Matic, fiind instalat de WorkSafe Victoria, in Australia. Ideea a fost aceea de a se acorda mai multa atentie incidentelor care se intampla la locul de munca. Ideea a fost atragatoare si interesanta, dar, din fericire, nu a fost probata pana acum.

Automat pentru marijuana, de folosit in scopuri terepautice

A fost instalat in anul 2008, in Herbal Nutrition Center din Los Angeles. O doza de la automat se poate obtine doar cu prescriptie medicala. In cazul in care va pierdeti pofta de mancare, suferiti de anumite boli cronice sau alte afectiuni, automatul, cu ajutorul celui care il supravegheaza, va va elibera doza prescrisa de medic. Automatul este functional 24 de ore din 24 si practica preturi mici pentru marfa. Totul este legal.

Automat pentru carti

Nu este atat de ciudat un astfel de automat, dar nu prea este vazut pe la noi. Un astfel de aparat este instalat pe aeroportul Gatwick din Londra, fiind dotat cu diverse titluri pe care calatorii le pot cumpara in asteptarea avionului. Interesant este ca ideea nu e noua, un automat pentru vanzare de carti, intitulat Book-O-Mat, existand inca din 1949. Acum astfel de masinarii se pot intalni in Franta si Germania.

Automat pentru arme

De fapt, de la acest automat nu se pot cumpara arme, fiind parte a unei campanii publicitare, o idee originala insa. Cand doritorul introduce moneda in aparat, un mesaj il anunta ca banii merg la Gun Control Alliance din Africa de Sud. Ideea este de a se demonstra cat de usor poate un om sa primeasca o arma in aceasta parte a Continentului Negru.

Automat pentru reducerea nivelului de agresivitate

In momentul introducerii monedei, automatul arunca in fata un bibelou de portelan, o farfurie sau o vaza, depinde de ceea ce alege consumatorul. Produsele de portelan de izbesc de podea, dupa care urmeaza un strigat de usurare venit din aparat. Creatorii automatului spera ca astfel sa fie eliminate cat mai multe cazuri de agresiune domestica.

Automat nuptial

Este un atutomat cu adevarat neobisnuit. Nu va vinde nimic, dar va poate casatori. Se numeste AutoWed si arata ca o papusa Barbie, la exterior. Automatul propune cea mai ieftina nunta din lume. Pentru doar un dolar, AutoWed elibereaza doua inele de logodna, marturii pentru nunta si tine o ceremonie adevarata.

Automat pentru vanzarea de masini

Se afla in Japonia, iar cu ajutorul lui se poate cumpara orice fel de masina. Trebuie doar ca doritorul sa dispuna de 20.000 de dolari cash. Se presupune ca un astfel de automat ar da faliment imediat in Romania. Sau nu?

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#automate ciudate, #vanzari automate, #cele mai ciudate automate, #automat masii, #automat aur, #automat jucarii sexuale , #amuzant