Cele mai stranii legi din lume

Duminica, 11 August 2013, ora 10:11
6631 citiri
Cele mai stranii legi din lume

Inca in vigoare, unele legi din lume par complet depasite. Daca lecturandu-le va veti amuza, aplicarea lor ar putea foarte frumos si foarte bine sa va strice vacanta.

Calatoriile sunt preferate de toata lumea, de la cei mai tineri pana la varstnici. In perioada vacantelor, vreti sa va odihniti, sa descoperiti lumea, sa incercati senzatii tari si sa va intoarceti cu amintiri placute.

Insa, se poate intampla ca anumite calatorii se se transforme in adevarate cosmaruri, din cauza legilor absurde ale unor state, inca in vigoare. Direct Matin va avertizeaza sa nu depasiti limitele impuse de legile in discutie.

In Franta

Sunteti adeptii unui camping la o ferma. Trebuie sa stiti ca niciun proprietar din Franta nu are voie sa-i puna porcului din ferma sa numele de Napoleon. Acest lucru este interzis in Hexagon din vremea Primului Imparat. Asa ca, nu va lasti copilul sa cheme un porcusor, folosind numele lui Napoleon.

Daca in camping este rece, doamnele nu ar trebui sa se sperie, deoarece incepand din 4 februarie 2013, pariziencele pot purta pantaloni. Deci si dumneavoastra, procedati la fel.

In schimb, legea interzice sa-ti saruti iubitul pe un peron de gara.

Copiii trebuie sa profite de ketchup (acasa) in timpul vacantei, deoarece acest aliment este interzis in bucatariile frantuzesti.

"La Dolce Vita"

In insula Capri, nu ai voie sa porti incaltaminte zgomotoasa. La Vigevano, in apropiere de Milano, politia va va alunga, daca vreti sa va odihniti la umbra unui monument, iar la Eraclea, o provincie din Venetia, este interzis sa construiesti castele din nisip.

Si daca veti merge in Danemarca, va trebui sa verificati ca nu se afla nimeni sub rotile din fata inainte de a porni motorul.

Va ganditi apoi sa stationati in Tarile de Jos, pe drumul de intoarcere, si va hotarati sa va odihniti intr-un Coffee shop. Nu scoateti tigara, fiindca este interzis. In schimb, puteti fuma un joint (tigara care contine cannabis).

Tabacul interzis, la fel chewing gum-ul

La Bouthan, un stat mic situat in lantul de est al muntelui Himalaya, vanzarea tutunului este interzisa. Fumatorii sunt nevoiti sa importe tigari si sa plateasca o taxa de 100% pe pretul de vanzare si o alta tot de 100% pe drepturile de vama.

In Asia, celor care nu fumeaza, dar mesteca chewing gum, le este recomandat sa evite Singapore. Insula a interzis mestecatul acestui produs inca din 1992. Totusi, din 2004, o reteta terapeutica poate sa va permita sa mestecati chewing gum.

Reguli stranii de conducere

Spalati-va bine masina in Rusia. Toate vehiculele murdare sunt "prohibite". Trebuie sa se poata citi placuta de inmatriculare.

Soferilor le este interzisa stationarea pe autostrazile germane (cu exceptia zonelor prevazute in acest scop). Si nu uitati sa faceti plinul. Pana din cauza combustibilului este pasibila de amenda.

Daca treceti prin Elvetia, nu aveti voie sa lasati cheile in interiorul masinii deschise. Gestul este considerat o chestiune de bun simt. Nu spalati masina duminica, chiar daca trebuie sa plecati in Rusia. Si controlati-va digestia, pentru ca nu va este permis sa trageti apa la toaleta dupa orele 22:00.

In Iran, parul se afla in vizorul justitiei. Coafura de genul in fata scurt, la spate lung este oficial interzisa din 2010, judecata imorala de autoritati.

In Anglia

Sa vizitezi Marea Britanie este o idee exceptionala. Numai in cazul in care nu va hotarati sa va sinucideti in Westminster, unde se afla Palatul Parlamentului, deoarece este oficial interzis. Sub pedeapsa de urmarire penala.

Asteptati sa ajungeti la York, in nordul Angliei, ca sa va reglati conturile. In orasul vechi, este tolerat sa ucizi un om. Dar, cu cateva conditii. Daca este scotian si poarta un arc cu sageti.

In fine, cand doriti sa trimiteti o ilustrata din Regatul Unit, lipiti timbrul in locul unde este efigia unui membru al familiei regale.

Comportament reglementat in SUA

Atunci cand traversati Atlanticul pentru Sainte Lucia, in Caraibe, e de stiut ca imbracamintea de "camuflaj" este interzisa publicului, ca la Trinitad si Tobago.

In Canada este interzis sa platesti 25 $ in monede de un dolar. In caz de v-ati ranit, schimbati-va pansamentul inainte de a iesi, deoarece nu veti reusi sa scapati de cel mai mic Urgo, in Quebec.

Putin mai la sud, in SUA, la New York, nimeni nu intoarce capul dupa o femeie. Si daca sunteti celibatare, domnisoarelor, nu sariti cu parasuta duminica, in Florida.

Nu furati sapun in Arizona, folositi-l pe cel care este pana la teminare. Nu bagati cornetul de inghetata in buzunar, in Kentucky, iar in Nebraska un simplu ragait, pe perioada unei ceremonii religioase, poate duce la arestare.

In sfarsit, mai aflati ca in micul stat african Malawi, flatulatiile in public sunt interzise de pe vremea unei legi din 1929, intitulata "Stricati aerul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#legi stranii in lume, #riscuri calatorii strainatate , #amuzant