Cum a reusit o banala rochie sa creeze isterie pe Internet

Duminica, 01 Martie 2015, ora 10:10
11878 citiri
Cum a reusit o banala rochie sa creeze isterie pe Internet
Foto: Twitter

O urmarire ca-n filme, cu politisti pe urmele a doua lame fugare, a blocat Internetul la mijlocul acestei saptamani. A urmat cea mai mare iluzie optica din istoria Internetului, iar o banala rochie a umplut retelele de socializare.

Cazurile sunt extrem de cunoscute si fac parte, fara sa vrem, din viata noastra: peste tot, acum chiar si in mediul offline, avem de-a face cu oameni care inca mai dezbat ce culoare are rochia: alb cu auriu sau negru cu albastru?

Explicatia pentru care ne intereseaza astfel de nimicuri e destul de simpla, scrie CNN.

S-a vorbit mai mult despre rochia decat, de exemplu, despre amenintarile teroriste sau altfel subiecte serioase. Din acelasi motiv pentru care un videoclip cu pisici se va bucura de mai mare succes decat un raport stiintific.

Isterie pe Internet: Goana dupa doua lame care l-a prins in joc pana si pe John McCain

Un nou studiu, condus de specialistii in matematica aplicata de la Universitatea din Vermont si Mitre Corp., a analizat continutul emotional al stirilor distribuite in mediul online. Si indiferent de sursa de stiri sau de limba, internautii folosesc mai mult cuvinte pozitive, iar ponderea informatiilor pozitive impartasite este mai mare decat cea a stirilor negative.

Potrivit unui studiu realizat de BuzzSumo, emotiile care ajung virale nu sunt mania si furia. Virala va fi o stire care aduce, daca nu rasete, cel putin zambete.

Rochia care a innebunit Internetul: Ce culoare are? Recorduri doborate. Vedetele nu s-au abtinut

Toate acestea nu inseamna ca utilizatorii de Internet nu sunt interesati de subiecte serioase. In online, insa povestile pozitive, amuzante, se bucura de mai multa atentie. In plus, asemenea stiri ne ajuta sa ne simtim conectati, spun specialistii. Si e mai amuzant sa dezbati cu prietenii si familia ce culoare are rochia decat masuri pentru combatere a terorismului, de exemplu.

Rochia care a impartit Internetul

"Va rog sa ma ajutati - aceasta rochie este alb cu auriu sau negru cu albastru?", a fost intrebarea care a dus la isteria din intreaga lume, facand ca #theDresss sa ajunga printre cele mai populare hasgtag-uri de pe retele de socializare.

Oameni simpli, prezentatori de emisiune, designeri de renume, vedete ba chiar si celebritati din lumea sportului au inceput sa isi dea cu parerea referitor la culoarea rochiei.

Unele site-uri chiar au facut sondaje cu privire la nuante si au strans milioane de raspunsuri, asa cum s-a intamplat pe Buzzfeed, unde peste 1,4 milioane de persoane au raspuns ca ar fi alb cu auriu, in timp ce peste 500.000 de oameni au optat pentru cealalta varianta. In privinta Buzzfeed, articolul cu rochia a doborat un record de vizitatori, 670.000 de persoane fiind in acelasi timp pe site.

D.R.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#rochie Internet viarala, #culoare rochie Internet, #urmarire lame , #amuzant