Premiile Darwin 2011 pentru cele mai stupide moduri de a muri

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 23:01
6588 citiri
Premiile Darwin 2011 pentru cele mai stupide moduri de a muri
Foto: Flickr

Unele persoane, celebre in timpul vietii, ajung sa fie uitate dupa ce mor. Altele isi castiga notorietate dupa ce ajung pe lumea celalalta, tocmai pentru felul in care si-au pierdut viata.

Premiile Darwin sunt acordate anual, inca din 1994, oamenilor care si-au gasit sfarsitul intr-un mod atat de absurd, incat omenirea nu le poate decat multumi, scriu, ironic, organizatorii, pe site-ul Darwin Awards.

"Decernate in onoarea lui Charles Darwin, parintele evolutiei, Premiile Darwin ii comemoreaza pe cei care ne imbunatatesc masa genetica, retragandu-se singuri din ea", apreciaza initiatorii.

Premiul cel mare - plankingul

Primul loc al premiului Darwin, pentru anul 2011, revine fenomenului "planking", care desemneaza activitatea unei persoane care se asaza orizontal, cu fata in jos, cu bratele pe langa corp, ca o scandura, pe diverse obiecte sau suprafete.

Acton Beal, un australian in varsta de 20 de ani, a excelat in acest sport si a dus deseori la extrem aceasta practica. El este si cel care a primit premiul Darwin. Post-mortem, bineinteles.

Beal a incercat sa faca "planking" pe balustrada balconului sau de la etajul sapte. Gravitatia si-a facut bine treaba, iar amatorul de senzatii tari a cazut de la etaj si a decedat.

Casca, bat-o vina!

Locul doi ii revine unui motociclist american de 55 de ani, din Onondaga, New York.

Barbatul a murit in timpul unui protest impotriva unei legi care te obliga sa porti casca de protectie. Cand motocicleta, un Harley Davidson din 1983, a derapat, Philip Contos a murit. Desigur, nu purta casca de protectie.

"Sustin ca fiecare are dreptul inalienabil de a se duce dracului asa cum isi doreste", citeaza cei de la Darwin Award un poet american.

Furtul se pedepseste

Un adolescent de 16 ani din Leeds, Marea Britanie, a murit electrocutat, in timp ce fura sarma de cupru. El este si castigatorul locului trei al premiilor Darwin.

"Cati hoti mai trebuie sa moara ca sa se inteleaga odata ca nu ar trebui sa furati sarma de cupru? Pe langa riscuri, nu e echitabil sa provoci daune de mii de dolari, pentru a obtine un profit de cateva sute. Idioti imorali, nu este deloc ecologic sa distrugi mai mult decat obtii in schimb", scriu organizatorii premiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#premii Darwin morti stupide, #moduri stupide muri , #amuzant