10 caini mici cu personalitati mari (Galerie foto)

Joi, 11 August 2011, ora 12:03
23289 citiri
10 caini mici cu personalitati mari (Galerie foto)
Foto: care2

Multe persoane vad cainii mici ca pe un fel de accesorii - starleta Paris Hilton, spre exemplu, care a fost fotografiata de multe ori purtand un chihuahua in gentile ei mari si scumpe.

Insa, daca ajungi sa cunosti mai bine un caine mic, acordandu-i atentie, iti dai seama ca cei mai multi nu sunt doar "de fite", ci au personalitati impresionante, in ciuda staturii lor.

Iata, dupa cum arata Care2, cativa dintre acestia.

1. Ogarul italian (greyhound-ul italian)

Acesta este o versiune mai mica a varului lui, ogarul clasic, dar este la fel de rapid. La doar putin peste 30 de centimetri inaltime, ogarul italian poate atinge viteze de 64 de kilometri pe ora. Este un caine care are eleganta, este atletic si plin de energie. Cainii care fac parte din aceasta rasa sunt foarte jucausi si necesita multa atentie din partea stapanilor, plus exercitii zilnice.

2. Grifonul de Bruxelles

Aceasta specie nu este foarte populara, dar cainii care fac parte din ea iubesc oamenii si momentele de joaca si, in plus, cuceresc usor in special datorita blanii latoase si atitudinii indraznete. Un grifon de Bruxelles are tendinta de a se atasa puternic de ingrijitorul lui principal, dar poate intra si in bucluc cu animale mai mari deoarece este mai plin de sine si se crede un caine mare. De asemenea, nu trebuie lasat liber pentru este cunoscut ca fiind un "ulitarnic".

3. Beagle

Un beagle poate fi provocator uneori. Se plictiseste usor, adora sa sape (deci mare atentie la florile preferate din gradina) si poate fi putin incapatanat, dar asta mai rar. Daca se plictiseste, incepe sa urle pana cand apare ceva care sa-i tina atentia ocupata. Este la baza un caine de vanatoare si este gata de aventura. Daca alegi un astfel de caine pentru acasa, fii pregatit sa ii acorzi multa atentie si sa te joci mult cu el.

4. Schnauzerul pitic

Felul in care arata acesta, cu mustati mari, sprancene bine conturate si urechi ciulite, il face foarte potrivit pentru rolul de intelectual. Iar fizicul lui nu insala: schnauzerul pitic este foarte inteligent, invata rapid si este destul de supus. Prefera un cerc social mic, iubind cel mai mult familia. Gratie disponibilitatii lui de a invata, acest caine este foarte potrivit pentru cei care vor sa mearga la competitii canine.

5. Affenpinscher

Affenpinscher-ul este numit si "cainele maimuta" datorita mutrisoarei care seamana cu a unei primate. Este vorba de o rasa rara si, adesea, un affenpinscher este judecat gresit tocmai din cauza felului in care arata. Este singuratic si in general tacut, dar chiar ofera afectiune si este si jucaus, in special dupa ce ajungi sa il cunosti si sa te apropii de el mai mult.

6. Cavalier King Charles Spaniel

Cainii din rasa Cavalier King Charles Spaniel sunt politicosi, usor de multumit si devin foarte atasati de stapanul lor, insotindu-l aproape peste tot. Nu prea se descurca insa bine atunci cand sunt lasati singuri, iar cand iesiti cu ei din curte ar trebui sa fie in lesa, fiind mai putin atenti atunci cand traverseaza strazi. Au nevoie de multa joaca si grija.

7. Boston Terrier

Cainii Boston Terrier adora sa se distreze si sa se amuze, sa fie antrenati in diverse activitati jucause si pline de siretlicuri. Acestia sunt foarte potriviti pentru spectacole cu caini si evenimente de performanta. Temperamentul lor bland ii face sa fie usor de iubit.

8. Pembroke Welsh Corgi

Acesti caini adora sa fie in centrul atentiei, sunt extrem de vigilenti, sunt entuziasti si prefera sa fie in preajma oamenilor, dar au nevoie de stimulare fizica si mintala pentru a fi mai multumiti. Un Pembroke Welsh Corgi isi ia in serios rolul de companion si este foarte generos cu afectiunea pentru toti membrii familiei.

9. Parson Russell Terrier (sau Jack Russell)

Acesti caini mici exceleaza in competitii de tip flyball si au o rezerva interminabila de energie si curaj. Au nevoie de spatiu mai mare in care sa se desfasoare, sa alerge si sa sara, astfel ca o casa cu curte este ideala pentru ei.

10. Dachshund

Acesti caini sunt curiosi, incantatori si adora sa fie in preajma oamenilor. Pot fi incapatanati uneori si posesivi cu jucariile si mancarea, dar in general sunt foarte sociabili. In plus, le place sa stea si pe langa cei care fac parte tot din rasa dachshund.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#caini mici, #cainii mici, #rase caini mici, #caini mici personalitati mari , #animale haioase