Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Obiceiuri ciudate de Paste

Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 22:54
5682 citiri
Obiceiuri ciudate de Paste
Foto: Reuters

Fiecare tara sau regiune geografica celebreaza Pastele printr-o serie de manifestari originale, care mai de care mai ciudate.

In Finlanda, de exemplu, copiii se imbraca frumos si se duc sa cerseasca pe strazi, cu fetele manjite cu funingine, pe cozi de matura. Scopul e unul singur: sa alunge vrajitoarele care zboara prin aer intre Vinerea Mare si Duminica Pastelui.

In orasul Verges din Spania are loc un "dans al mortii", numai in Joia Mare. Participantii poarta costume speciale, iar procesiunea se incheie cu defilarea unor personaje costumate in schelete care poarta cutii pline cu cenusa. Dansul mortii incepe la miezul noptii si se desfasoara timp de cateva ore.

In Cehia, Ungaria si Slovacia, are loc un obicei cel putin ciudat: femeile sunt udate si plesnite cu palmele sau biciuite peste fese, in Lunea cea mare. Asa cere traditia! Se spune ca asa femeile raman frumoase si sanatoase tot anul.

In Polonia, barbatilor le e interzis sa ajute la prepararea mancarii traditionale. Se spune ca mustata barbatului va albi si aluatul pentru paine nu va creste, daca intervine cumva in treburile din bucatarie.

Iepurasul de Paste este cel mai popular simbol al acestei sarbatori, dar in Australia, oamenii prefera unul din marsupialele native, denumit Bilby.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#obiceiuri ciudate Paste , #bancuri