Din ciudateniile existentei umane: locuri populate in care moartea este interzisa

Sambata, 17 Martie 2012, ora 22:26
4361 citiri
Din ciudateniile existentei umane: locuri populate in care moartea este interzisa
Foto: Teen problem

Cat de ciudat, ridicol si ilogic ar suna, exista locuri in lume in care moartea este interzisa.

Iata care sunt acestea si cauzele care au condus la impunerea unor interdictii atat de absurde, prezentate de Teen Problem.

Insula Itsukushima, Japonia

Insula japoneza Itsukushima este considerata un loc sacru. Inca din 1878, preotii Shinto erau obsedati de pastrarea spiritului sacru al insulei, incat au interzis nasterile si inmormantarile in acest perimetru al Terrei. Prin urmare, pe insula, sunt interzise chiar si astazi vietuirea femeilor gravide si a oamenilor batrani.

Longyear, Norvegia

Motivul pentru care locuitorii oraselului norvegian nu au voie sa moara este legat de caracteristicile solului din acesta regiune. Din cauza climatului arctic de tundra, pamantul este mai tot timpul inghetat. Ca urmare a acestui fapt, cadavrele celor decedati nu ajung sa se descompuna.

Existenta acestui fenomen a fost descoperita in anii '30 ai secolului trecut. De-atunci, oamenii care se afla in stare grava si sunt susceptibili de un deces iminent sunt dusi in alta parte a Norvegiei unde isi petrec ultimele clipe printre cei vii, dupa care sunt inhumati in acele locuri.

Falciano del Massico, italia

La inceputul lunii martie, primarul micii localitati italiene le-a interzis locuitorilor de aici sa moara. Motivul este simplu: in 1964, in cimitirul localitatii, au fost interzise inmormantarile din cauza supraaglomerarii. Ani de-a randul, mortii satului au fost ingropati in cimitirul unui orasel din apropiere care, de ceva vreme, nici el nu mai are locuri disponibile.

Prin emiterea unei astfel de interdictii, primarul din Falciano del Massico vrea sa atraga atentia autoritatilor italiene, care ar trebui sa deblocheze finantarea pentru largirea cimitirului local.

Sarpuran, Franta

Dupa ce instanta a refuzat sa permita extinderea cimitirului din localitate, primarul de aici a emis un ordin prin care cetatenilor li se interzice sa mai moara. Mai mult decat atat, edilul a mers chiar mai departe, decretand ca cine va indrazni sa incalce ordinul va fi aspru pedepsit. Cum anume se va intampla acest lucru nu este clar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#lege moartea interzisa, #orase moarte interzisa , #bizar